Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Brood vervangers

Brood is de basis van veel Nederlandse ontbijten en lunches. Met name volkorenbrood is belangrijk in je voedingspatroon, omdat het een bron is van vezels en onmisbare vitaminen. Zo zit er in brood vooral vitamine B1, B2, B6 en foliumzuur. Deze vitaminen zijn belangrijk voor de opname van voedingsstoffen en foliumzuur is belangrijk voor gezond bloed.

Mocht je om de een of andere reden geen brood meer willen eten, door een allergie of doordat je een nieuw dieet probeert, dan is het belangrijk een gezonde broodvervanger te kiezen. Je kunt broodvervangers kiezen die je koolhydraten leveren zoals roggebrood, crackers en rijstwafels. Daarnaast heb je broodvervangers die ervoor zorgen dat je juist minder koolhydraten eet en een stofwisseling die ketose wordt genoemd, stimuleert. Daarnaast kun je ook brood vervangen voor iets dat net zo voedzaam is, zoals een omelet, soep of salade.

Ook yoghurt met muesli of een havermoutpap kan een uitstekende broodvervanger zijn. Het is maar net waar uw smaak en voorkeur naar uitgaat.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap