Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Pitten

In pitten zitten meer belangrijke voedingsstoffen dan de meeste mensen denken. Zo zitten er in pitten verschillende omega-3 vetzuren waarvan de meeste mensen denken dat die alleen maar in vis zitten. Net als noten bevatten zaden en pitten veel vezels, gezonde vetten, en vitamine E. Het is dan ook niet voor niets dat diverse zaden zoals quinoa, lijnzaad, chiazaad en hennepzaad worden beschouwd als superfood.

Pitten zijn vooral goed bij het helpen voorkomen van hart- en vaatziekten. Vooral zonnebloempitten, lijnzaad en pompoenpitten helpen hier erg goed bij. Deze pitten zorgen ervoor dat cholesterol geen kans krijgt om zich vast te zetten aan de wanden van je bloedvaten. Hierdoor wordt een hoge bloeddruk voorkomen en neemt de kans op andere hart- en vaatziekten zoals een beroerte of een hartinfarct af.

Naast omega 3 vetzuren zitten in pitten nog veel meer gezonde voedingsstoffen zoals proteïnen, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Andere pitten hebben ook een eigen geneeskrachtige eigenschap. Wanneer iemand zijn lever overbelast door het eten van te veel vetten en suikers of het drinken van te veel alcohol kan het eten van sesamzaad de lever gezond krijgen mits er wordt gestopt met het innemen van de schadelijke producten. Lijnzaad kan diabetes type 2 voorkomen of verergering hiervan tegengaan.

Onlangs is hennepzaad als nieuwste toevoeging van de zaden en pitten familie ontdekt. Deze zaden hebben niet de werking die de toppen van een hennepplant wel hebben, maar ze hebben wel een geneeskrachtige werking. Hennepzaad helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, parkinson en alzheimer.

Daarnaast zorgen zaden en pitten ervoor dat het hongergevoel uitblijft, dit komt door de enkelvoudige vetten die in zaden en pitten zitten. Omdat je minder behoefte hebt aan eten kunnen zaden en pitten je helpen bij het afvallen. Door de vezels die in zaden en pitten zitten wordt het eten beter verteerd en de voedingsstoffen worden beter verdeeld in je bloed opgenomen.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap