Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Quinoa

Quinoa, ook wel Chenopodium Quinoa Willd genaamd, lijkt een graansoort maar behoort tot de familie van de spinazie. Het is rijk aan verschillende voedingsstoffen. Zo zitten er veel vezels en eiwitten in quinoa. Daarnaast bevat het meerdere belangrijke aminozuren, mineralen (ijzer & magnesium) en vitaminen (B & E).

Het natuurlijke product behoort tot de zogenaamde ‘superfoods’ en raakt steeds meer in trek in de Europese keuken. Dit komt o.a. door het feit dat steeds meer mensen last hebben van een glutenallergie. Quinoazaad bevat geen gluten. Dat maakt het een goed alternatief voor mensen met een glutenallergie (coeliakie). Om zo gezond mogelijk te eten, voegen steeds meer mensen quinoazaden toe aan hun recepten.

Quinoa kan uitstekend gegeten worden als ontbijt, in de vorm van quinoabrood of pap. Voor het avondeten kan het een vervanger zijn voor de aardappelen, rijst of pasta. Ofschoon de plant niet behoort tot de granen, worden de zaden op een vergelijkbare manier bereid en geconsumeerd, meestal net zoals rijst of couscous.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap