Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Suiker

Elke Nederlander eet minstens 35 kilo suiker per persoon per jaar. Dat is veel te veel en ook zeer ongezond, want suiker is een dikmaker en zorgt dat je suikerspiegel flink piekt en daalt. Ons lichaam heeft suiker nodig als brandstof, het levert je energie om de dag door te komen. Op zich is suiker dus niet slecht, maar we krijgen er teveel van binnen.

Suiker is een hele goedkope grondstof en het wordt door de voedingsindustrie werkelijk overal ingestopt. Ook daardoor werkt het verslavend; omdat we langzaamaan, ongemerkt gewend zijn geraakt aan de zoete smaak van tomatenketchup, pindakaas, muesli, fruityoghurt, kant-en-klaar producten, brood, vleeswaren, mayonaise en ga zo maar door. Werkelijk overal wordt suiker in gestopt. Lees de etiketten in je keukenkastje maar eens. Wist je dat kinderen agressief kunnen worden van te veel suiker?

In vrijwel alle verpakte voedingsmiddelen in de supermarkt zit suiker, soms in grote hoeveelheden. Probeer deze dus te vermijden, met name frisdrank. Suiker komt van nature ook voor in producten zoals fruit, brood en melk. Als we alleen dat eten krijgen we al genoeg suiker binnen voor onze energiebehoefte.

Natuurgroothandel levert uisluitend producten waar geen suikers aan toegevoegd zijn en dus hooguit de natuurlijke suikers bevatten. De suikerproducten die wij leveren zijn van natuurlijke oorsprong, zoals rietsuiker, palmsuiker en kokosbloemsuiker. Deze is minder zoet dan geraffineerde suiker maar ook hier geldt: gebruik het met mate.

 .

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap