Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Zeewier

Zeewier is een natuurlijke bron van voedingsstoffen en energie. Zeewier bevat veel stoffen die voor diverse doeleinden kunnen worden gebruikt. In Europa is zeewier minder bekend als voedsel maar in Chinese, Japanse en Koreaanse keukens wordt het veel meer in gerechten toegepast. Ook kunnen stoffen uit zeewier verwerkt worden in medicijnen of make-up artikelen. Zeewier kan een waterzuiverende werking hebben en is in principe zeer geschikt als biobrandstof. Wat voor velen een prettige bijkomstigheid is, is dat zeewier de eigenschap heeft lange tijd een verzadigd gevoel te geven en daarbij toch weinig calorieën bevat.

zeewier is zeer geschikt als voedsel en smaakmaker. Het wier is verkrijgbaar in gedroogde vorm, fijngemalen, als vlokken of als korrels. In die vormen is zeewier makkelijk toe te voegen aan gerechten om die op smaak te brengen bijvoorbeeld in combinatie met andere kruiden. Het toevoegen aan gerechten kan zowel tijdens het koken als daarna op het bord gebeuren.

Maar zeewier kan ook vers, bijvoorbeeld licht gestoomd, gegeten worden en het kan zelfs gebruikt worden voor desserts. Gedroogd zeewier kan in water worden geweld en kan dan zelfs tot twee maal de oorspronkelijke vorm en grootte krijgen. Zeewier wordt ook vaak gebruikt voor de bereiding van sushi door een smalle strook zeewier om hapjes te wikkelen om ze beter bij elkaar te kunnen houden. Japanse zoutjes worden soms bedekt met zeewier waardoor ze een pittige smaak krijgen.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap