Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Boter

Kokosboter wordt net als kokosvet of -olie gemaakt van het vlees (kiemwit) van de kokosnoot, maar op een totaal andere manier. Kokosboter wordt gemaakt van het kokosvlees, het kiemwit of endosperm, dat vermalen wordt tot een crème zonder toevoeging van water of wat dan ook. Kokosboter bevat dus alle bestanddelen van kokosvlees, en heeft hetzelfde vetgehalte van circa 65%, terwijl kokosolie voor 100% uit olie bestaat. Kokosboter is korreliger dan gestolde kokosolie, maar oogt hetzelfde.

Cacaoboter is een natuurlijk vet afkomstig uit Peru dat wordt verkregen door het persen van de cacao bonen. Het smeltpunt van cacaoboter ligt rond de 35 graden. Cacaoboter wordt gebruikt in verzorgingsproducten, maar je kunt het ook eten. Chocolade bestaat bijvoorbeeld voor het grootste gedeelte uit cacaopoeder en cacaoboter. Het bevat een hoog gehalte plantaardige vetten en antioxidanten. Cacao boter smelt bij lichaamstemperatuur, waardoor je huid het goed opneemt zonder een vet laagje achter te laten.

Cacaoboter zit vol antioxidanten en goede vetten die je huid hydrateren en helpen beschermen. Zo wordt het veel gebruikt als anti-aging crème, in lippenbalsems, bij een geïrriteerde huid, om littekens te herstellen en er wordt zelfs beweerd dat het kan helpen haaruitval tegen te gaan omdat het het haar hydrateert en sterker maakt.

Beide kunnen uitstekend gebruikt worden op de boterham, als vervanger van margarine.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap