Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

ASC

Het ASC-keurmerk is bedoeld voor kweekvis en heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen. Het keurmerk heeft regels voor  minder antibioticagebruik, betere arbeidsomstandigheden van het personeel en duurzamer visvoer. In het visvoer zit minder vismeel en meer plantaardig voer.  

Omschrijving
ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Het is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk voor wilde vis, alleen is het ASC-keurmerk bedoeld voor kweekvis. De criteria zijn opgesteld door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Initiatief Duurzame Handel, de viskwekers en wetenschappers. Milieu Centraal heeft ASC beoordeeld als een topkeurmerk vanwege een hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.  

Welke producten dragen het keurmerk?
Het keurmerk is te vinden op tilapia en pangasius. Deze gekweekte vissen komen vooral uit Zuidoost-Azië. Ook wordt er gekweekte zalm uit Noorwegen gecertificeerd. Andere soorten met een keurmerk zijn: abalone (zeeslak), kokkels, coquilles, mossels en oesters, cobia (baars-achtige vis), zoetwater forel, seriola (baars-achtige vis) en garnaal.

Controle
Erkend door Accreditation Services International.

Website
http://www.asc-aqua.org

Bron: voedingscentrum.nl

Kijk hieronder voor ons ASC gecertificeerde assortiment!

 .

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap