Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Hottie Sambal

logo hottie sambal

Sita Danser is de bedenkster en maakster van de Hottie Sambals. Hottie Sambal is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ze is gek van koken en omdat ze geen lekkere pot sambal zonder chemische toevoegingen in de supermarkt kon vinden ging ze zelf sambal maken.

Dit sambal maken doet ze al jaren, eerst thuis, toen bij een vriend in zijn restaurantkeuken en nu in een klein fabriekje in Nederland, sinds 2004. Hottie Sambals zijn sambals zonder chemische conserveermiddelen, geheel biologisch en op basis van groenten en fruit. Ze worden gemaakt van pepers die geteeld worden in en rond Rotterdam, Sita teelt de pepers die ze gebruikt in samenwerking met een bio boer. De sambals verschillen erg van smaak dat komt omdat de basis steeds anders is.

Het hele jaar door produceert Hottie Sambal: red hot tomaat, tomaat masala, paprika laos en yellow peppers. Ze zijn erg divers van smaak. Kruidig, zoet, zuur, mild en heet. Er is altijd wel een smaak die iemand lekker vindt, ook onderscheiden de sambals zich van andere sambals doordat het heet-makers zijn die, als je de dosering aanpast, ook heel goed als smaakmaker in gerechten gebruikt kunnen worden. Zo ontstaan de meest verrassende combinaties zoals de paprika laos door gehakt, of de tomaat masala voor een Indiase duizend-en-één-nacht smaakbeleving.

De toepasbaarheid is enorm: op brood, door de soep, als marinade, bij vis, groentes en zeker heerlijk met vlees. 

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap