Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Aminenvrij

Aminen

Aminen, zoals diethanolamine (DEA), monoethanolamine (MEA) en triethhanolamine (TEA), kunnen huid -en oogirritatie en contactdermatitis veroorzaken. Ze kunnen kankerverwekkende nitrosaminen vormen. Ze worden gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en kunnen ophopen in de lever en schildklier.

DEA wordt gebruikt bij de productie van diethanolamiden , gemeenschappelijke ingrediënten in cosmetica en shampoos die worden toegevoegd om een ​​romige textuur en schuimende werking te verlenen. Bijgevolg kunnen sommige cosmetica die diethanolamiden als ingrediënten bevatten, sporen van DEA bevatten.

Ethanolamine wordt gewoonlijk mono-ethanolamine of MEA genoemd om te worden onderscheiden van diethanolamine (DEA) en triethanolamine (TEA). Het wordt gebruikt als grondstof bij de productie van detergenten ,emulgatoren , poetsmiddelen, farmaceutica, corrosieremmers, chemische tussenproducten.

Triethanolamine wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van oppervlakte-actieve stoffen , zoals voor emulgator . Het is een veelgebruikt ingrediënt in formuleringen die worden gebruikt voor zowel industriële als consumentenproducten. Het triethanolamine neutraliseert vetzuren , past de pH aan en buffert deze en lost oliën en andere ingrediënten op die niet volledig oplosbaar zijn in water. Triethanolammoniumzouten zijn in sommige gevallen meer oplosbaar dan zouten van alkalimetalen die anders zouden kunnen worden gebruikt, en resulteren in minder alkalische producten dan van het gebruik van alkalimetaalhydroxiden om het zout te vormen. Enkele veel voorkomende producten waarin triethanolamine wordt aangetroffen zijn zonnebrandcrèmes, vloeibare wasmiddelen, afwasmiddelen ,algemene schoonmaakmiddelen, handdesinfectiemiddelen, poetsmiddelen,metaalbewerkingsvloeistoffen, verf, scheerschuim endrukinkt.

Verschillende oorziekten en infecties worden behandeld met eardrops die triethanolamine polypeptide oleate-condensaat bevatten, zoals Cerumenex in de Verenigde Staten. In de farmacie is triethanolamine het actieve bestanddeel van sommige oorbevellen die worden gebruikt voor de behandeling van geïmpacteerd oorsmeer . Het dient ook als pH- balancer in veel verschillende cosmetische producten, variërend van reinigingscrèmes en -melk, huidlotions, ooggels, moisturizers , shampoos , scheerschuimen. TEA is een vrij sterke basis: een 1% -oplossing heeft een pH van ongeveer 10, terwijl de pH van de huid minder is dan pH 7, ongeveer 5,5-6,0. Reinigende melk-roomemulsies op basis van TEA zijn met name goed in het verwijderen van make-up. (HOCH 2 ) 3 N werd gebruikt bij de synthese van amustaline.

Bekijk hieronder ons aminen-vrije assortiment!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap