Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Hottie Sambal

Hottie Sambal

Hottie Sambals zijn sambals zonder chemische conserveermiddelen, geheel biologisch en op basis van groenten en fruit. Ze worden gemaakt van pepers die geteeld worden in en rond Rotterdam, De sambals verschillen erg van smaak dat komt omdat de basis steeds anders is.

Het hele jaar door produceert Hottie Sambal: red hot tomaat, tomaat masala, paprika laos en yellow peppers. Ze zijn erg divers van smaak. Kruidig, zoet, zuur, mild en heet. Er is altijd wel een smaak die iemand lekker vindt, ook onderscheiden de sambals zich van andere sambals doordat het heet-makers zijn die, als je de dosering aanpast, ook heel goed als smaakmaker in gerechten gebruikt kunnen worden. Zo ontstaan de meest verrassende combinaties zoals de paprika laos door gehakt, of de tomaat masala voor een Indiase duizend-en-één-nacht smaakbeleving.

Wanneer kan ik sambals gebruiken: 

De toepasbaarheid is enorm: op brood, door de soep, als marinade, bij vis, groentes en zeker heerlijk met vlees. 

De sambals

Hottie Sambals zijn natuurlijke sambals vrij van chemische conserveringsmiddelen. Er worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt. De natuur is een prachtig goed, ze bloeit in prachtige kleuren, geuren en vormen. Deze groei is uniek. Wij mensen zijn dat ook, net als de tomaten, paprika, en pepers ook uniek zijn. Dit is dan weer te proeven in de smaak en te zien aan de prachtige kleuren van de sambals. Geen enkele tomaat is het zelfde en geen enkele paprika is even zoet. De sambals worden dan ook goed gecontroleerd en bij elke toevoeging van een ingrediënt geproefd. Dit heeft zeker na het toevoegen van de pepers tot hilarische proef momenten geleid. 

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap