Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Machandel

Machandel

Al meer dan dertig jaar produceert Machandel biologisch-dynamische en biologische conserven. Oprichter Piet Glasbeek begon het bedrijf in 1978 in de schuur van de woonboerderij in Haulerwijk. Het Friese dorp is nog steeds de thuisbasis van het familiebedrijf, al huist het fabriekscomplex ondertussen op het bedrijventerrein. Vandaag de dag werkt Machandel met de meest geavanceerde productietechnieken, de kernwaarden van bedrijf bleven over de jaren echter onveranderd. Machandel staat voor openheid, een eerlijke prijs, en verantwoording ten overstaan van telers en afnemers.

Machandel produceert onder eigen merknaam en voor private labels van zakelijke partners. Het eigen assortiment bestaat uit ruim vierhonderd biodynamische - en biologische producten in verschillende voedselcategorieën. Alle denkbare groenten worden verwerkt. Er worden sauzen, soepen, notenpasta’s en smoothies geproduceerd. Daarnaast maken zij biologische pindakaas, ketchup en mayonaise.

Machandel werkt voornamelijk met biologisch-dynamische grondstoffen. Waar dat nog niet lukt, wordt teruggevallen op biologische teelten. Machandel zoekt boeren op die met aandacht voor het milieu op ambachtelijke wijze hun grond bewerken. Met hen worden langdurige relaties aangegaan gebaseerd op wederzijds respect. Zo wordt samengewerkt tot natuurlijke producten van duidelijke herkomst: vers, smakelijk en gezond.

 .

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap