Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Squisito

10 jaar geleden nam onze allereerste klant in Rotterdam 20 doosjes zonnebloemolie bij ons af. En juist die eerste doosjes zonnebloemolie zullen we nooit vergeten. 

Van 20 doosjes naar 2.500 pallets

Tegenwoordig vinden er elke maand meer dan 2.500 pallets plantaardige oliën, vele containers en bulkleveringen hun weg naar Europa, Afrika en Zuid-Amerika. En daar zijn we trots op!

Elke dag staat ons team klaar om onze passie voor plantaardige oliën waar te maken. Wij verdiepen ons in de totale keten om te begrijpen wat er speelt in de markt, hoe prijzen tot stand komen en hoe we kwaliteit kunnen borgen. 

Een onafhankelijke partij

Oiltrade is niet alleen een platform voor plantaardige olie, maar ook een onafhankelijke partij. Wij zijn niet verbonden aan een raffinaderij en ook niet aan een vaste afvullocatie. Het voordeel daarvan? Wij kunnen inkopen waar de beste prijs, de beste beschikbaarheid én de beste kwaliteit bij elkaar komen. Nadat de plantaardige olie is afgevuld en verpakt, wordt het product afgeleverd op de gewenste locatie van de afnemer.

Maar ook daarna staan wij nog voor onze afnemers klaar met advies en service. Zo zijn wij in 2016 gestart met het concept ‘Meesters van de friet’. Met dit concept helpen wij ondernemers de allerbeste friet van Nederland te bakken.

 

Zuinig op onze aarde

Als jong en innovatief bedrijf leveren wij graag onze bijdrage aan een betere wereld. Zo hebben onze verpakkingen de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt. Tien jaar geleden kochten alle klanten hun plantaardige oliën en vetten nog in plastic cans, maar tegenwoordig weten we steeds meer mensen ervan te overtuigen om oliën in een ‘bag in box’-verpakking te kopen.

Oiltrade staat voor u klaar

Als platform voor plantaardige olie kunnen wij veel voor u betekenen. Heeft u bijvoorbeeld een speciale wens voor een bepaalde frituurolie of wilt u specifieke additieven of aroma’s toevoegen? Geen probleem. Wij denken graag met u mee om het onderscheid te maken in de markt.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap