Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Weerribben Zuivel

Logo Weerribben Zuivel

Vanuit het kleine dorpje Nederland levert Weerribben Zuivel de lekkerste biologische ambachtelijke zuivelproducten. Aan de rand van het mooiste natuurgebied van Nederland, Nationaal Park de Weerribben-Wieden, ligt de zuivelboerderij van familie De Lange.

Om precies te zijn, in "Klein Nederland", het bruggetje over, langs het ooievaarsnest en dan rechtdoor...... rietvelden, graslanden en water, met daartussen afwisselend bomen.

Familie de Lange heeft er voor gekozen het bedrijf aan te passen aan de omgeving: extensieve, biologische veehouderij, met daarnaast een ambachtelijk zuivelbedrijf.

Klaas de Lange. “Mijn vader en ik besloten om te schakelen naar een biologische melkveehouderij. Deze manier van boeren vonden wij goed passen bij onze bijzondere omgeving. Van oudsher komen hier veel weidevogels voor. Weerribben Zuivel zorgt samen met de Vogelbescherming Nederland voor bloemrijke weides, waar niet alleen onze koeien heerlijk kunnen grazen maar ook weidevogels rustig kunnen broeden en waar hun kuikens veilig kunnen opgroeien. Zo wordt het bijzondere landschap in het Nationaal Park in stand gehouden.

In de koudere maanden als het land te nat is en er te weinig gras op het land staat voor de koeien, verblijven ze in een grote stal. Bij de bouw besteedden we veel aandacht aan ‘koecomfort' en diervriendelijkheid. De koeien kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden.”

De producten van Weerribben worden zoveel mogelijk op ambachtelijke wijze gemaakt. Dat betekent vooral dat de producten de tijd krijgen om smaak te ontwikkelen en dat de productiemethodes erg lijken op die van vroeger. Alle dagverse producten dragen het Boerderij Zuivel logo, wat de garantie geeft dat de producten rechtstreeks afkomstig zijn van de boerderij.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap