Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Cacao vrij

CacaoCacao komt van de cacaoboom waar cacaobonen aan groeien en is vooral bekend van de chocolade. Cacao-allergie komt zelden voor, maar bestaat wel. Soms hoor je dat mensen denken dat zij allergisch zijn voor chocolade. Vaak zijn die mensen dan gevoelig voor stoffen uit de chocolade zoals de cacao, melk, lactose, thiamine, sulfieten of histamine. Allergische klachten als bewustzijnsverlies, hoofdpijn, uitslag, zwellingen, maagproblemen en ademhalingsproblemen kunnen optreden. 

Waar kan ik cacao in verwachten?
Cacao hoort niet bij de 14 allergenen die vermeld moeten worden op de verpakking. Daarom is het belangrijk zelf goed alert te zijn op de ingrediënten van het product dat je koopt. Vermijdt onderstaande producten wanneer je een cacao allergie hebt:

– Producten van chocolade (chocoladerepen, chocolademelk, muesli met stukjes chocolade, hagelslag)
– Cacaopoeder en cacaonibs

Let op! Naast zoete producten kan cacao ook in hartige producten gebruikt zijn. In Mexicaanse kruidenmixen is cacao vaak een ingrediënt.

Alternatief
Een alternatief voor chocolade zijn producten op basis van carobe. De smaak lijkt op die van cacao en wordt daarom vaak gebruikt als vervanger. Carobe wordt gemaakt uit de Johannesbroodboom. Ook cacaoboter bevat geen cacao-eiwit en kan daarom ook gebruikt worden zonder een reactie te krijgen. Dit is ook de reden dat witte chocolade wel gegeten kan worden. Dit bevat namelijk geen cacaopoeder, maar cacaoboter.

Bron: allergieplatform.nl

Bekijk hieronder ons cacaovrije assortiment!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap