Default welcome msg!

You have no items in your shopping cart.

Sojaolie

Sojaolie is uit sojazaad gewonnen spijsolie. Sojaolie is de meest geconsumeerde plantaardige olie wereldwijd. De lage prijs van sojaolie maakt het een geliefde grondstof voor onder andere cosmetica. Sojaolie bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren zoals alfa-linoleenzuur en linolzuur.

Sojaolie is kleurloos tot gelig van kleur met een neutrale smaak. Je kunt sojaolie goed mengen met andere oliën. Sojaolie wordt verwerkt in bijvoorbeeld margarine, koekjes, soepen en sauzen. Het is de meest gebruikte olie in de oliemengsels die slaolie, margarine en bak- en braadproducten vormen. Puur is deze mild smakende olie een uitstekende spijsolie.  Sojaolie wordt veel gebruikt in Aziatische keukens maar is inmiddels ook erg populair in de rest van de wereld. De olie kan voor bijna alle keukendoeleinden worden gebruikt; van verwerking in dressings, marinades en mayonaise tot bakken, braden en frituren. Sojaolie kan worden verhit tot 210°C.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap