Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Retourneren

Retourneren

Ruilen

Retourservice

Heb je spijt van je aankoop? De meeste non-food artikelen kun je binnen de 14 dagen bedenktijd (herroepingstijd) retourneren indien de artikelen ongebruikt en onbeschadigd zijn. Nadat je hebt aangegeven je artikel te willen retourneren, moet je het binnen 14 dagen versturen. Food artikelen nemen wij niet retour. 

Let op! Beddengoed, waaronder hoofdkussens, dekbedden, dekbedhoezen, matrassen en toppers kun je niet retourneren of ruilen in verband met gezondheidsbescherming en hygiëne. Is de verzegeling van de verpakking gebroken dan vervalt je bedenktijd.

Gekocht in de webshop 
Tijdens de 14 dagen bedenktijd mag je het artikel bekijken en beoordelen. Ben je toch niet tevreden met je aankoop, dan kun je de artikelen snel en eenvoudig aanmelden via onze retourservice. De te retourneren artikelen moeten ongebruikt, onbeschadigd, in de originele staat en (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking zijn. Je ontvangt het aankoopbedrag terug op je rekening. Als je alle artikelen uit je bestelling retourneert, ontvang je ook de bezorgkosten terug. De kosten van de retourzending via pakketpost zijn voor eigen rekening.

Het is ook mogelijk te retourneren bij ons distributiecentrum in Uithoorn. Zorg ervoor dat je de kassabon of orderbevestiging én factuur bij je hebt, als je het artikel bij het distributiecentrum komt terugbrengen. 

Retourneren van artikelen die in elkaar zijn gezet
Als je een artikel in elkaar dient te zetten om te bepalen of je het artikel wilt houden, gebruik dan niet meer materialen en onderdelen dan nodig is. Artikelen die in elkaar zijn gezet, kunnen we alleen retour nemen als het artikel weer uit elkaar is gehaald. En alle materialen en onderdelen moeten compleet aangeleverd worden in (voor zover mogelijk) de originele verpakkingen. Zorg dat de artikelen goed zijn beschermd tegen eventuele transportschade. NATUURGROOTHANDEL® kan een deel van de aankoopsom inhouden als de geretourneerde artikelen als gevolg van de assemblage minder waard zijn en dus ook niet meer tegen de originele prijs verkocht kunnen worden.

Retourneren bij beschadigde of incomplete bestelling 
Alle artikelen worden met de grootst mogelijke zorg verpakt voor transport. Ondanks deze zorg kan het helaas toch voorkomen dat artikelen beschadigd raken tijdens transport of incompleet worden aangeleverd. Controleer daarom je aankoop goed direct na bezorging. Is een artikel beschadigd bij bezorging? Laat dan de bezorger een (elektronische) aantekening op de bon maken voordat je voor ontvangst tekent. Lees hier verder voor het retourneren van artikelen beschadigd bij bezorging.

Het is vervelend als een artikel niet naar behoren werkt of kapot gaat. Mocht dit voorkomen dan kun je terecht in onze winkels waar we het probleem voor je oplossen. Ben je er niet zeker van of het defect onder de garantie valt, neem dan eerst contact op met onze klantenservice via 085 - 8889244.

Artikelen die je niet kunt retourneren 
Artikelen die voor jou gemaakt of aangepast zijn, kun je niet retourneren. Retourneren kan uiteraard wel als er een klacht aan ten grondslag ligt en je aanspraak wilt maken op de garantie.

Hoofdkussens, matrassen en toppers kun je niet retourneren in verband met gezondheidsbescherming en hygiëne. Is de verzegeling van de verpakking gebroken dan vervalt je bedenktijd.

Terugbetaling bij retourneren
Als we de geretourneerde artikelen hebben ontvangen, of je kunt aantonen dat de artikelen zijn geretourneerd, dan betalen we je binnen uiterlijk 14 dagen terug (uitzonderingen en storingen daargelaten). De gemaakte kosten zullen worden teruggeboekt op het bekende bankrekeningnummer. Wanneer je een gehele bestelling retourneert, betalen wij ook de bezorgkosten terug. De kosten voor het retourzenden zijn voor eigen rekening.

2 meest gestelde vragen

Kan ik retourneren of ruilen als ik via de webshop heb besteld? 
Vrijwel alle non-food artikelen kun je binnen 14 dagen retourneren of terugbrengen naar het distributiecentrum. De artikelen moeten wel ongebruikt, onbeschadigd, in de originele staat en (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking zijn. Food artikelen nemen wij niet retour. 

Ruilen kan niet bij onze webshop. Indien je de bestelling retour stuurt naar de webshop, kunnen we geen vervangend exemplaar sturen voor het geretourneerde artikel. 

Het artikel is met schade geleverd. Wat moet ik doen?
We willen graag de artikelen in goede conditie bij je bezorgen. Helaas kan er soms wat mis gaan. Dit willen we dan natuurlijk zo snel mogelijk voor je oplossen.
Vul dan het contactformulier in (incl. telefoonnummer) en stuur duidelijke foto’s van de schade mee voor een snelle afhandeling. De klantenservice neemt daarna contact met je op.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap