Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Raw food

Raw-foodisten eten alleen voedsel dat niet wordt gekookt, gebakken, gestoomd of gebraden, oftewel: niet boven de 42°C verhit. De maaltijden bestaan voornamelijk uit rauwe groente, fruit, (gekiemde) zaden, noten en zeewier. Volgens de raw-foodisten heeft dit voedsel als voordeel dat het extra enzymen bevat voor de spijsvertering. Maar diezelfde enzymen worden bij een normaal voedingspatroon gemakkelijk door het eigen lichaam aangemaakt. 

Raw-foodisten willen elke blootstelling vermijden aan stoffen die bij de verhitting van voedsel kunnen ontstaan en schadelijk zouden kunnen zijn. Alleen van Pak's (Polycyclische aromatische koolwaterstoffen; komen vrij bij het aanbranden van voedsel) is overigens wetenschappelijk aangetoond dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. Voor bijvoorbeeld de stof acrylamide is in meerdere onderzoeken bij mensen geen verband gevonden tussen de inname ervan en het krijgen van kanker. 

Let er wel op dat je met het volgen van het raw food eetpatroon niet alle aanbevolen voedingsstoffen binnenkrijgt. Op termijn kan dit dit zich uiten in ondergewicht of lichamelijke klachten.

Wil je Raw Food eens proberen? Kijk dan hieronder voor ons rauwe assortiment!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap