Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Kippenei vrij

KippeneiAllergie voor kippenei komt voor bij 2% van alle kleine kinderen. Op 4-jarige leeftijd zijn de meeste kinderen over hun kippenei-allergie heengegroeid. Minder dan 1% van alle volwassenen blijft allergisch voor kippenei. Het kan uitmaken of een ei rauw of gekookt wordt gegeten. Iemand die gekookt ei verdraagt kan wel reageren op rauw ei. Ook zijn er meer (heftige) reacties op eiwit dan op het eigeel. Allergische klachten hebben vaak betrekking tot de luchtwegen en het maagdarmkanaal. In sommige gevallen kan de consumptie van eieren leiden tot anafylaxie. 

Hoe zit het met andere soorten eieren?
Eieren van andere soorten vogels bevatten eiwitten die vergelijkbaar zijn met die van kip. Deze kunnen dus ook allergische reacties geven. Consumptie van kip, kalkoen en ander gevogelte leidt nauwelijks tot reacties. Wie reageert op inhalatieallergenen van vogels kan ook reageren op het eten van eigeel. Dit is een kruisovergevoeligheid.

Waar zit ei in?
Eieren kunnen verwerkt zijn in heel veel soorten levensmiddelen. Naast eetbare artikelen zijn eieren soms ook verwerkt in verzorgingsmiddelen zoals shampoo, lotions en crèmes en medicijnen.

Voedingsmiddelen die ei kunnen bevatten:
Aardappelpuree, advocaat, bavarois, beschuit, bouillon, brood, cake(mix), chocolade/bonbons, crèmes, deegwaren, donuts, dressing, gebak, gepaneerde gerechten, glanslaagje op brood, banket, ovenschotels, halvarine, hartige taarten, ijs, kaas(fondue), kant-en-klaar maaltijden, koek (bijvoorbeeld sprits, kattetongen), kroketten, kroepoek, loempia, marsepein, marshmellows, mayonaise/fritessaus, meringue, omelet, ontbijtgranen, paneerlaagje, 
paneermeel, pannenkoeken/poffertjes, pasta, paté, pudding, quiche, salades, sauzen, schuimende dranken, slasaus, snacks, snoep (spekjes/schuimpjes), soepen, soufflé, surimi, taart, Turks fruit, vegetarische vleesvervangers, vleeswaren, vla, pap, wafels, wijn, worst en zoutjes.

Etiket
De volgende aanduidingen op het etiket kunnen wijzen op de aanwezigheid van ei:
Albumine, avidine, conalbumine, eigeel, eipoeder, eiwit, fosfatidylserine, fosfolipiden, globuline, lecithine (E322), lipovitellin, livetine, lysozyme (E1105), ovalbumine, ovoglobuline, ovomucine, ovomucoïd, ovosucrol, ovotransfarine, phosvitine. 

Bron: voedselallergie.nl

Kijk hieronder voor ons kippenei-vrije assortiment!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap