Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Sesamzaad vrij

SesamzaadSesamzaad wordt als hele zaadjes gegeten, bijvoorbeeld ter versiering van brood. De zaadjes bestaan voor ongeveer 50-60% uit olie. Ook wordt sesampasta en sesamolie uit de zaadjes gemaakt. Vooral in de afgelopen jaren is het gebruik sterk toegenomen.

Sesamzaadallergie
Sesamzaad kan een hele waaier aan reacties veroorzaken, van angioedeem, huidklachten, luchtwegklachten, maagdarmklachten tot anafylaxie. Sesamzaadallergie is een nare, heftige allergie. Het zaadje kleeft heel makkelijk ergens aan vast. Daardoor is het allergeen lastig te vermijden.

Duidelijke kruisreacties zijn aangetoond tussen sesamzaad- en maanzaadallergenen, en tussen sesamzaad, hazelnoot en rogge. Wanneer u allergisch bent voor sesamzaad heeft u ook kans op allergie voor de noten paranoot, amandel, walnoot en pistache.

Waarin kan sesamzaad zijn verwerkt?
Voedingsmiddelen die sesam kunnen bevatten:
Bladerdeeghapjes, brood(jes), crackers, falafel, furikake, gomasio, helva, hummus, Japanse zoutjes, knäckebröd, koek, margarine, muesli, Oosterse gerechten, rijstwafels, roerbakolie, sigda, sladressing, specerijenmix, tahin, zoute stengels.

Daarnaast kan sesamzaad zijn verwerkt in cosmetica-artikelen, zoals lipstick, vochtinbrengende crèmes en lichaamsoliën.

Etiket
De volgende aanduidingen op het etiket kunnen wijzen op de aanwezigheid van sesam: 
Sesam, gingelly, tahini/tehina.

Bron: voedselallergie.nl

Kijk hier beneden voor ons sesamzaadvrije assortiment!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap