Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Cacao

Voor veel mensen is chocolade onweerstaanbaar lekker. Maar het mooie is: het is ook nog eens púúr gezond. Hoe donkerder hoe beter: om van een gezonde lekkernij te kunnen spreken moet de chocolade minstens 70% cacaobestanddelen bevatten. Het zal duidelijk zijn dat melkchocolade en witte chocolade hieraan niet voldoen en tot de dikmakers gerekend moeten worden.

Cacao wordt gemaakt van de cacaovrucht die aan een cacaoboom groeit. De vrucht is vrij groot en bevat ongeveer 20-40 grote cacaozaden. De boom groeit alleen in de tropen. De zaden worden omvat door wit vruchtvlees. Dit kan gegeten worden en is erg lekker. Het wittige vruchtvlees smaakt absoluut niet naar cacao. De zaden hoeven alleen maar gedroogd te worden en vervolgens te worden gemalen om cacaopoeder te krijgen. Dat chocolade zo gezond is hebben we te danken aan deze cacaoboon. Deze boon is rijk aan antioxidanten in de vorm van flavanoïden en gezonde mineralen als magnesium, resveratrol, tryptofaan en anandamide. Cacao bevat meer antioxidanten dan b.v. groene thee en blauwe bessen.

Over het algemeen genomen kan pure chocolade zeer gezond zijn, als er maar zo min mogelijk suiker in zit. Pure cacao zonder suiker is het meest gezond. Je kunt cacao door yoghurt heen doen voor een extra smaakje. Dat is nog veel gezonder dan chocolade als snoep eten.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap