Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Erkend Streekproduct

Het Erkend Streekproduct geeft aan dat het product en de grondstoffen uit een bepaalde streek komen en daar worden verwerkt. Bij de productie is aandacht besteed aan het behoud en beheer van het karakteristieke waarden van het landschap en de natuur. Producten met het Erkend Streekproduct keurmerk voldoen vaak aan de eisen van het EKO-keurmerk of Milieukeur.

Erkend Streekproduct

Omschrijving
Het Erkend Streekproduct is een paraplukenmerk voor verschillende keurmerken. Het betekent dat het product en de grondstoffen uit een bepaalde streek komen. Ook de verwerking vindt plaats in die streek. Bij de productie is aandacht besteed aan het behoud en beheer van het karakteristieke waarden van het landschap en de natuur. 

Welke producten dragen het keurmerk?
Er zijn veel verschillende producten met het keurmerk Erkend Streekproduct, zoals jam, thee, ijs, mosterd en vlees. In Drenthe is bijvoorbeeld hoogveenrundvlees te koop. De runderen grazen in een speciaal natuurgebied. Dit vlees is regionaal verkrijgbaar. 

Ook appels van hoogstamboomgaarden dragen het Erkend Streekproduct keurmerk. In de appelteelt hebben veel traditionele hoogstamboomgaarden plaatsgemaakt voor laagstamboomgaarden. Fruit is dan gemakkelijker te oogsten. 

Er zijn licentiehouders die soms een eigen logo voeren. Dat zijn bijvoorbeeld:

  • Waddengoud
  • Gegarandeerd Groningen
  • Streekproduct Westerwolde
  • Zuiderzeezilver
  • Groene Hart
  • De Brabantse Wal
  • Westlandse Druif

Uitgever
De Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) geeft dit keurmerk uit. Dit is een onafhankelijke keurmerkorganisatie die regionale initiatieven voor streekeigen productie ondersteunt. 

Kijk hieronder voor onze Erkende Streekproducten!

 .

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap