Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Sulfiet vrij

SulfietSulfieten (E-nummers E220 t/m E228) zijn conserveermiddelen. Sommige mensen kunnen overgevoeligheidsreacties krijgen als ze sulfiet binnenkrijgen. Dit komt het meest voor onder astmapatiënten. Klachten die het meest voorkomen zijn hartkloppingen, huiduitslag en vochtophoping. 

Sulfiet komt van nature in bepaalde producten voor, maar het kan ook aan levensmiddelen worden toegevoegd als conserveermiddel(E220-E228). Het zorgt ervoor dat vlees en fruit niet bruin kleurt. Vooral in gedroogd fruit, wijn en mosselen kunnen hoge sulfietgehalten voorkomen. Sulfiet geeft geen allergische reactie, maar een intolerantiereatie. Sulfiet kan bij hiervoor gevoelige mensen een astma-aanval veroorzaken. Sulfiet vind je ook veel in salades.

Etiket
In de etiketteringwetgeving met betrekking tot allergenen staan sulfieten vermeld als verplicht te etiketteren als er meer dan 10 mg sulfiet per kg of 10 mg per liter in een product zit.

Sulfiet fungeert in voedingsmiddelen als een veelzijdig additief: het voorkomt het verkleuren van voedingsmiddelen, remt bruinkleuring, het remt de microbacteriële groei en stopt gistingsprocessen in alcoholische dranken. Het is een veredelingsmiddel in deeg en beslag, heeft een blekingsfunctie en wordt gebruikt als technische hulpstof bij bietsuiker. Sulfiet wordt ook de farmaceutische industrie gebruikt. 

Kijk hieronder voor ons sulfietvrije assortiment!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap