Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

FSC

FSC (Forest Stewardship Council) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten die horen bij bosbeheer.

Afbeeldingsresultaat voor fsc keurmerk

Omschrijving
Het
FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. FSC werkt op transparante wijze en wordt daarom gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. 

Welke producten dragen een FSC keurmerk?
Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Bron: fsc.nl

Kijk hieronder voor de artikelen die een FSC keurmerk dragen!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap