Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Granen

Granen zijn de grootste bron van energie uit voedsel ter wereld. De drie meest geconsumeerde soorten zijn tarwe, rijst en mais. Andere granen, die in kleinere hoeveelheden worden geconsumeerd, zijn onder andere gerst, haver, sorghum, gierst en rogge. Dan zijn er nog de voedingsmiddelen genaamd pseudogranen. Dit zijn technisch gezien geen granen maar ze worden wel bereid en gegeten als granen. Hiertoe horen onder ander quinoa en boekweit.

Maar er zijn granen en granen, en niet alles is gezond voor je. Bij geraffineerde worden alle gezonde onderdelen zoals de zemelen en de kiem verwijderd, waardoor je alleen de meelkern overblijft. Van de aldus verkregen bloem wordt witbrood gemaakt, maar ook koekjes en gebak. Volkorenmeel van met name haver en tarwe is echter rijk aan voedingsstoffen waaronder vezels, B-vitaminen, magnesium, ijzer, fosfor, mangaan en selenium. Andere granen (zoals rijst en mais) zijn niet erg voedzaam, ook niet in hun volkoren vorm.

Vermijd kortom alle geraffineerde granen en kies voor volkorenproducten die allerlei gunstige effecten op de gezondheid hebben.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap