Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Mais vrij

MaïsHoewel maïs een graansoort is, wordt deze vaak gegeten als groente. De soort die wordt gegeten is suikermaïs. Suikermaïs heeft een hoog suikergehalte. Uit ingevoerde maïskorrels worden zetmeel (maïzena) en zoetstoffen (fructose en glucose) gewonnen. Maïskorrels zijn een ingrediënt in veel voedingsmiddelen. Maïskorrels worden onder andere gebruikt in cornflakes, maïzena, popcorn, tortilla’s en zoetstoffen. Vormen van maïs zijn te vinden in duizenden bewerkte voedingsmiddelen. Daarnaast wordt maïs gebruikt in voedingssupplementen en medicatie.

Maïsallergie
De allergie kan aangeboren zijn of later worden ontwikkeld. Bij een aangeboren allergie doet een reactie zich meestal over het hele lichaam voor. Wanneer de allergie later is verkregen is de reactie vaak plaatselijk in het darmgebied. 

Welke producten bevatten maïs?
Maïs wordt gebruikt voor veel voedingsmiddelen zoals brood, koek en ontbijtgranen. De meeste maïsbronnen liggen voor de hand. Maïs wordt ook toegevoegd aan producten waarvan het niet wordt verwacht. Bijvoorbeeld in sommige dranken, jams, siropen, sauzen en snacks. In deze producten zit maïszetmeel (maïzena) dat wordt gebruikt als bindmiddel. 

Een persoon met een maïsallergie kan ook reageren op andere voedingsstoffen. Maïsallergie gaat weleens samen met een kruisreactie op andere grassoorten. Bijvoorbeeld bamboe, rietsuiker, rijst, gerst, gierst, haver, mout, rogge en/of tarwe. 

Bron: dietcetera.nl

Bekijk hieronder ons maïsvrije assortiment!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap