Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Vegetarisch

Een vegetarisch eetpatroon houdt in dat je geen vlees, vis of schaaldieren eet. Vegetariërs eten wel dierlijke producten zoals zuivel of eieren. De voedingstoffen uit vlees worden vervangen door vleesvervangers, groenten, fruit en peulvruchten. Doordat er vele overtuigingen zijn om vegetarisch te gaan eten, bestaan er ook diverse (vergelijkbare) stromingen. 

Varianten

  • Pescotarisme: Pescotarisch eten houdt in dat je geen vlees eet, maar wel vis en schaaldieren.
  • Flexitarisme: Flexitarisch eten houdt in dat je wel alles eet, maar er bewust voor kiest niet iedere dag vlees te eten. Vlees wordt dan een paar keer per week vervangen door bijvoorbeeld vis of vleesvervangers. Flexitarisme is enorm in opkomst. Nog maar 1 op de 5 Nederlanders eet 7 dagen in de week vlees. 
  • VeganismeVeganisten gebruiken niets van een dier; niet alleen geen vlees en zuivel, maar bijvoorbeeld ook geen honing of leer. Zij hebben een volledig plantaardige levensstijl.
  • (lacto-ovo-) Vegetariër: Houdt in dat je geen vlees en vis eet, maar wel eieren en zuivel.
  • Ovo-vegetariër: Eten geen vlees, geen vis, wel eieren maar geen zuivel.
  • Lacto-vegetariër: Eten geen vlees, geen vis, geen eieren maar wel zuivel.

Een vegetarisch, semivegetarisch, flexitarisch of veganistisch dieet: allemaal dragen ze bij aan een betere wereld. Er worden minder dieren in de vee-industrie gehouden, maar het scheelt ook heel wat uitstoot van broeikasgassen en het is goed voor je gezondheid. 

Scroll naar beneden voor ons vegetarische assortiment!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap