Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Noten vrij

NotenEr bestaan veel verschillende soorten noten. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat het vruchten van bomen zijn, bijvoorbeeld amandel, hazelnoot en walnoot, maar ook kastanje. Noten zijn rijk aan olie en eiwitten. Een kokosnoot is geen noot, maar een vrucht. Pinda behoort niet tot deze groep en wordt apart besproken. 

Notenallergie
Noten kunnen ernstige reacties geven, een enkele keer zelfs met fatale afloop. Wie een notenallergie heeft reageert vaak op meerdere soorten noten. Zelfs als deze qua plantenfamilie niet bij elkaar horen. Maar notenallergie kan ook milder verlopen en gerelateerd zijn aan berkenpollenallergie. Het gaat dan om het orale allergiesyndroom (OAS) met vooral klachten rond de mond en keel.

Welke producten bevatten noten?
Naast de (on)gezouten noten in het snackassortiment kunnen er ook noten verwerkt zijn in de volgende producten:
B
itterkoekjes, candybars, chips, chocolade, chocolade- of hazelnootpasta, crackers, curry’s, desserts, dressing, gebak, ijs, kant-en-klaar maaltijden, koek, koffie: surrogaat of een smaakvariant, krentenbrood en krentenslof, marsepein, mengsels van zaden en pitten, muesli/Cruesli, muesli- en krentenbollen, nougat, Oosterse gerechten, ontbijtkoek, orgeade, pesto, praliné bonbons, repen (granen-, energie-), rijstmix, salades (Waldorf), sambal, spijs, studentenhaver, vegetarische vleesvervangers, Worchestershire saus, zoutjes, zuidvruchtenmix.

Bron: voedselallergie.nl

Bekijk hieronder ons notenvrije assortiment!

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap