Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Gluten vrij

GlutenGluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in de sommige granen. Gluten zorgt bijvoorbeeld dat deeg goed rijst. Het maakt deegproducten zoals brood en pasta luchtig en stevig. Glutenbevattende granen zijn in heel veel producten en ingrediënten verwerkt. Bijvoorbeeld in: brood, crackers, beschuit, muesli, koek, gebak, pizza en pasta, couscous, bulgur en seitan. Meel, bloem, bindmiddelen en paneermeel zijn meestal van glutenbevattende granen gemaakt. Daarom bevatten veel soepen, sauzen, vleeswaren, vla, drop en andere producten waarin je het misschien niet verwacht toch gluten. Gluten kan verder voorkomen in sommige vitamine supplementen. 

Glutenvrije dieetproducten zijn herkenbaar aan een glutenvrij logo op de verpakking. Het kan zijn dat er een afwijkend, soortgelijk logo wordt gebruikt op een verpakking. Een product mag volgens de warenwet de term ‘glutenvrij’ dragen wanneer het product minder dan 20 milligram gluten per kilo bevat. Verreweg de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit krijgen van deze lage hoeveelheid geen klachten.

Waar zit gluten in? 
Tarwe (ook spelt en kamut), rogge en gerst (gort).  
Verder is bekend dat sommige granen regelmatig in aanraking komen met glutenbevattende granen. Daardoor kan er in granen die van nature glutenvrij zijn tóch gluten zitten. Vanwege deze ‘verontreiniging’ zijn de volgende granen niet glutenvrij, behalve als de term ‘glutenvrij’ of het glutenvrij logo op het etiket staat: Haver, boekweit, quinoa.

Etiket
De groepsnaam ‘gluten’ is niet verplicht te vermelden. Bijvoorbeeld de omslag tarwe = gluten moet dus zelf gemaakt worden. 
Boekweit, quinoa en haver zijn van nature glutenvrij, maar zijn regelmatig verontreinigd met gluten. Boekweit en quinoa hoeven niet duidelijk dikgedrukt of in hoofdletters op de verpakking te staan. Het van nature glutenvrije haver moet van de wet wel duidelijk zichtbaar zijn op het etiket.

Soms staat op het etiket de vermelding dat een product sporen van gluten kan bevatten of is verwerkt in een omgeving waar gluten aanwezig is. Fabrikanten geven dit aan als ze niet kunnen garanderen dat het product vrij is van gluten. Kleine hoeveelheden (sporen) gluten kunnen onbedoeld in het product terecht zijn gekomen. Bijvoorbeeld doordat verschillende producten na elkaar in dezelfde machine of gelijktijdig in dezelfde ruimte gemaakt worden. Deze vermelding is niet verplicht. Dit betekent dat producten zonder deze vermelding ook met gluten besmet kunnen zijn.

Glutenvrije producten
Van nature glutenvrij zijn in ieder geval: 
Zilvervliesrijst, aardappelen, peulvruchten (zoals bruine en witte bonen, kapucijners, linzen en sojabonen), de volgende granen: sorghum, amaranth, teff, gierst en mais, glutenvrije havermout, havervlokken of havermeel, glutenvrije boekweitkorrels, -meel en –vlokken en quinoa. Let op, neem deze producten alleen als het glutenvrij logo op het etiket staat. Groente en fruit, noten, zaden, pitten en pinda’s, verse of gedroogde (enkelvoudige) kruiden, Nederlandse kaas van koe, geit en schaap, onbewerkte vis en schaal-en schelpdieren, onbewerkt vlees, onbewerkte kip, tofu, tempeh en sojabrokjes, eieren, melk, yoghurt en kwark, olie.

Kijk hieronder voor ons glutenvrije assortiment!

 1. Witte marinebonen baal 10 kg. Brandwijk

  Gekookt, in soepen, salades, puree, stoofschotels, chili’s en ‘baked beans’.

  Meer info

 2. Cacaonibs RAW & BIO 230gr. TerraSana

  Gewoon lekker wat mee doen, daar het heerlijk is door bijvoorbeeld muesli, cake of gebak.

  (zie extra info)

  Meer info

 3. Perensap 6st. 750ml. Dutch Cranberry

  Er is echt een opmars om veel meer fruit en groenten te eten. Dit heerlijke perensap van Nederlands fruit gemaakt past daar heel goed bij. (zie extra info)

  Meer info

 4. Nutribel Havermuesli glutenvrij BIO 400gr.

  Haver bevat veel vezels ofwel voedingsvezels. Vezelrijk voedsel is essentieel voor een goede stofwisseling en darmwerking. Verder is deze muesli aangevuld met heerlijke vruchten en zaden. Bovendien is deze muesli ook glutenvrij.

  (zie extra info)

  Meer info

 5. Linzen 500gr. Brandwijk

  Linzen in handige verpakking van 500gr. 

  Meer info

 6. Rabarbersap 6fl. van 750ml. Dutch Cranberry

  In Nederland begon men rond 1900 met het telen van rabarber. De groente is waarschijnlijk door de Chinezen uit de steppen van Azië gehaald en daar op de berghellingen van het Chinese Rijk aangeplant. Onze nieuwe sap en nu al bijzonder populair. Heerlijk om gekoeld te drinken.

  Meer info

 7. Thaise rode currypasta 120gr. Terrasana

  Die Thaise rode curry schud jij met de juiste currypasta zo uit de mouw. Zoals deze Thaise kruidenpasta met pure ingrediënten zónder toegevoegde suiker, met maar liefst 25% biologische chilli. Lekker pittig! Vegan en glutenvrij !

  Meer info

 8. Kikkererwten 1000gr. Brandwijk

  Gekookt, gebakken, geroosterd en gestoofd. Ook wel gebruikt voor kieming en om tot meel te malen.

  (zie extra info)

  Meer info

  € 2,65
 9. Pindakaas crunchy BIO 250gr. TerraSana

  Houd je van een lekkere bite dan is deze pindakaas echt iets voor jou. Wat je proeft is puur, biologisch en huisgemaakt. Lekker op brood, crackers of door zoete baksels. En dat laagje olie?  Gewoon even roeren..

  (zie extra info)

  Meer info

 10. Sesampasta tahin dark BIO 250gr. TerraSana

  Tahin wordt ook wel sesampasta genoemd, want het wordt gemaakt van 100% ongepeld, biologische sesamzaad. Lekker op brood, crackers of door zoete baksels. En dat laagje olie? Gewoon even roeren. En glutenvrij !

   

  Meer info

 11. Groene erwten baal 10kg. Brandwijk

  De groene erwten: Wie kent ze niet !

  Meer info

 12. Moerbeien wit RAW superfood glazen pot BIO 190gr. TerraSana

  Lekker om zo te eten of om door je ontbijt /muesli te doen. Ook voor kinderen een lekker tussendoortje, Ook verkrijgbaar in een handige navulzak van 175 g (zwart of wit) of moerbei-crumble.Probeer alle andere soorten raw superfood ook maar eens. (zie extra info)

  Meer info

 13. Pompoenpitpasta met Himalayazout 250gr. Terrasana

  Hoe pompoenpitpasta smaakt ? Mm, nootachtig.  Hangt ergens tussen zoet en hartig in. 

  Meer info

 14. Popcorn baal 10kg. Brandwijk

  Popcorn is gepofte maïs van maïssoorten die speciaal voor dit doel veredeld zijn.

  Pofmaïs (popcorn):

  Verhit een dun laagje olie in een pan. Bedek de bodem met pofmaïs. Deksel op de pan doen.

  Tijdens het poffen de pan schudden. Na het poffen de verse popcorn opdienen in een schaal.

  Bestrooi de popcorn met zout of suiker.

   

   

  Meer info

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap