Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Gluten vrij

GlutenGluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in de sommige granen. Gluten zorgt bijvoorbeeld dat deeg goed rijst. Het maakt deegproducten zoals brood en pasta luchtig en stevig. Glutenbevattende granen zijn in heel veel producten en ingrediënten verwerkt. Bijvoorbeeld in: brood, crackers, beschuit, muesli, koek, gebak, pizza en pasta, couscous, bulgur en seitan. Meel, bloem, bindmiddelen en paneermeel zijn meestal van glutenbevattende granen gemaakt. Daarom bevatten veel soepen, sauzen, vleeswaren, vla, drop en andere producten waarin je het misschien niet verwacht toch gluten. Gluten kan verder voorkomen in sommige vitamine supplementen. 

Glutenvrije dieetproducten zijn herkenbaar aan een glutenvrij logo op de verpakking. Het kan zijn dat er een afwijkend, soortgelijk logo wordt gebruikt op een verpakking. Een product mag volgens de warenwet de term ‘glutenvrij’ dragen wanneer het product minder dan 20 milligram gluten per kilo bevat. Verreweg de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit krijgen van deze lage hoeveelheid geen klachten.

Waar zit gluten in? 
Tarwe (ook spelt en kamut), rogge en gerst (gort).  
Verder is bekend dat sommige granen regelmatig in aanraking komen met glutenbevattende granen. Daardoor kan er in granen die van nature glutenvrij zijn tóch gluten zitten. Vanwege deze ‘verontreiniging’ zijn de volgende granen niet glutenvrij, behalve als de term ‘glutenvrij’ of het glutenvrij logo op het etiket staat: Haver, boekweit, quinoa.

Etiket
De groepsnaam ‘gluten’ is niet verplicht te vermelden. Bijvoorbeeld de omslag tarwe = gluten moet dus zelf gemaakt worden. 
Boekweit, quinoa en haver zijn van nature glutenvrij, maar zijn regelmatig verontreinigd met gluten. Boekweit en quinoa hoeven niet duidelijk dikgedrukt of in hoofdletters op de verpakking te staan. Het van nature glutenvrije haver moet van de wet wel duidelijk zichtbaar zijn op het etiket.

Soms staat op het etiket de vermelding dat een product sporen van gluten kan bevatten of is verwerkt in een omgeving waar gluten aanwezig is. Fabrikanten geven dit aan als ze niet kunnen garanderen dat het product vrij is van gluten. Kleine hoeveelheden (sporen) gluten kunnen onbedoeld in het product terecht zijn gekomen. Bijvoorbeeld doordat verschillende producten na elkaar in dezelfde machine of gelijktijdig in dezelfde ruimte gemaakt worden. Deze vermelding is niet verplicht. Dit betekent dat producten zonder deze vermelding ook met gluten besmet kunnen zijn.

Glutenvrije producten
Van nature glutenvrij zijn in ieder geval: 
Zilvervliesrijst, aardappelen, peulvruchten (zoals bruine en witte bonen, kapucijners, linzen en sojabonen), de volgende granen: sorghum, amaranth, teff, gierst en mais, glutenvrije havermout, havervlokken of havermeel, glutenvrije boekweitkorrels, -meel en –vlokken en quinoa. Let op, neem deze producten alleen als het glutenvrij logo op het etiket staat. Groente en fruit, noten, zaden, pitten en pinda’s, verse of gedroogde (enkelvoudige) kruiden, Nederlandse kaas van koe, geit en schaap, onbewerkte vis en schaal-en schelpdieren, onbewerkt vlees, onbewerkte kip, tofu, tempeh en sojabrokjes, eieren, melk, yoghurt en kwark, olie.

Kijk hieronder voor ons glutenvrije assortiment!

 1. 2-mix hazelnoot-amandelpasta BIO 250gr. TerraSana

  Notenpasta is een mengsel van biologische hazelnoten en amandelen.

  (zie extra info)

  Meer info

  € 7,15
 2. Couscous 1000gr. Brandwijk

  Couscous is rijk aan koolhydraten en bevat vezels, vitamines en mineralen, en is een super gezonde en lekkere basis van een maaltijd. 

   

  Meer info

 3. Fudge karamel zeezout 150gr. Terrasana

  Een fijn alternatief voor gewoon snoep, ook voor kids!

  Meer info

 4. Nutribel abrikozen BIO 200gr.

  De abrikoos is een lekkere vrucht met een fluweelzacht aanvoelende schil. Niet alleen de smaak is een reden om deze fruitsoort te eten. Abrikozen kunnen namelijk ook voordelen opleveren voor je gezondheid.

  (zie extra info)

  Meer info

 5. Maismeel Polenta baal 10kg. Brandwijk

  Ideaal voor pasta, rijst- en aardappelgerechten. Maar ook als dip, op brood en toast, in salades en in soepen.

  Meer info

 6. Rawbite Cacao ds.12 stuks van 50 gram

  Een heldere en volledige Single Origin-koffie, ons Hondurese aanbod is een mooi voorbeeld van het beste wat dit land te bieden heeft: een soepel, krachtig met zoete en milde noten, absoluut perfect voor een weekend cafetière.

  Meer info

  € 29,50
 7. Nutribel pinda's met chili BIO 150gr.

  Wie kan er nu zonder noten ! met chili ! Lactosevrij, glutenvrij, vegan en bio.

  Meer info

 8. Raapolie jerrycan 10ltr. Natuurgroothandel

  Over het algemeen is dit product gelig van kleur en heeft het een neutrale smaak. ik ben er ook in 1 liter, pet fles 10 liter, 20liter en 1000 liter.

  (zie extra info)

   

  Meer info

 9. Spliterwten groen 1000gr. Brandwijk

  Spliterwten gekookt, in soepen en stoofschotels.                                                                                             

   

  Meer info

 10. Amandelpasta BIO 250gr. TerraSana

  Amandelpasta wordt puur en alleen gemaakt van lichtgeroosterde, biologische amandelen.

  (zie extra info)

  Meer info

  € 6,75
 11. Raapolie Bag in Box 10Ltr. Natuurgroothandel

  Over het algemeen is dit product gelig van kleur en heeft het een neutrale smaak.

  Zie extra info.

  Meer info

 12. Olijven Kalamata met kruiden 345gr. TerraSana

  Deze zwartpaarse Griekse olijven zijn heerlijk sappig van structuur en rijk van smaak. Ze zijn al heerlijk op zichzelf, maar de kruidenolie geeft ze nét die extra diepe smaak.

  (zie extra info)

  Meer info

 13. Açaisap 6 st. BIO 750ml. Dutch Cranberry

  Heerlijk sap van açaibessen met hoge antioxidantwaarde en cranberries. Gezond genieten!

  Meer info

 14. Nutribel Bloemenhoning BIO 350gr.

  Deze geliefde honing is zacht, mild van smaak. Heerlijk in sladressing, als vervanger van geraffineerde suiker in gebak of op een pannenkoek !

   

  Meer info

  € 5,50
 15. Ginger frisdrank BIO 24st. blik 330ml. Whole Earth

  Biologische gemberfrisdrank. Vegan en glutenvrij.

  Meer info

 16. Rawbite Vanille ds.12st. van 50 gr.

  Heerlijk vanuit Denemarken. RawBite is gemaakt van 100% natuurlijke en onbewerkte ingrediënten. "Het zal gemakkelijk zijn om gezond te eten en het zal fantastisch smaken" RawBite heeft de grondstoffen van de natuur gecombineerd in een reeks smakelijke en biologische repen die u overal bij u kunt hebben. (zie meer info)

  Meer info

 17. Olijfolie Arbequina 1e Oogstdag van 2023 BIO 500ml. Castillo de Canena

  100% olijfolie van Arbequina olijven. Extra Virgin. Geplukt op de eerste oogstdag. Binnen 4 uur na het plukken geperst.

  Uitstekend geschikt voor het bereiden van vis, vinaigrettes en mayonaises. Zeer geschikt om de boter te vervangen bij de bereiding van koekjes, crèmes ...(zie extra info)

  Meer info

 18. Linzen 1000gr. Brandwijk

  Gekookt in tal van gerechten, zoals in salades, soepen, stoofgerechten, met rijst of couscous, in combinatie met vis of gevogelte of als puree.

  (zie extra info)

   

  Meer info

 19. Hazelnootpasta BIO 250gr.TerraSana

  Wat je proeft is puur, huisgemaakt van 100% vermalen biologische hazelnoten.

  (zie extra info)

  Meer info

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap