Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Gluten vrij

GlutenGluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in de sommige granen. Gluten zorgt bijvoorbeeld dat deeg goed rijst. Het maakt deegproducten zoals brood en pasta luchtig en stevig. Glutenbevattende granen zijn in heel veel producten en ingrediënten verwerkt. Bijvoorbeeld in: brood, crackers, beschuit, muesli, koek, gebak, pizza en pasta, couscous, bulgur en seitan. Meel, bloem, bindmiddelen en paneermeel zijn meestal van glutenbevattende granen gemaakt. Daarom bevatten veel soepen, sauzen, vleeswaren, vla, drop en andere producten waarin je het misschien niet verwacht toch gluten. Gluten kan verder voorkomen in sommige vitamine supplementen. 

Glutenvrije dieetproducten zijn herkenbaar aan een glutenvrij logo op de verpakking. Het kan zijn dat er een afwijkend, soortgelijk logo wordt gebruikt op een verpakking. Een product mag volgens de warenwet de term ‘glutenvrij’ dragen wanneer het product minder dan 20 milligram gluten per kilo bevat. Verreweg de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit krijgen van deze lage hoeveelheid geen klachten.

Waar zit gluten in? 
Tarwe (ook spelt en kamut), rogge en gerst (gort).  
Verder is bekend dat sommige granen regelmatig in aanraking komen met glutenbevattende granen. Daardoor kan er in granen die van nature glutenvrij zijn tóch gluten zitten. Vanwege deze ‘verontreiniging’ zijn de volgende granen niet glutenvrij, behalve als de term ‘glutenvrij’ of het glutenvrij logo op het etiket staat: Haver, boekweit, quinoa.

Etiket
De groepsnaam ‘gluten’ is niet verplicht te vermelden. Bijvoorbeeld de omslag tarwe = gluten moet dus zelf gemaakt worden. 
Boekweit, quinoa en haver zijn van nature glutenvrij, maar zijn regelmatig verontreinigd met gluten. Boekweit en quinoa hoeven niet duidelijk dikgedrukt of in hoofdletters op de verpakking te staan. Het van nature glutenvrije haver moet van de wet wel duidelijk zichtbaar zijn op het etiket.

Soms staat op het etiket de vermelding dat een product sporen van gluten kan bevatten of is verwerkt in een omgeving waar gluten aanwezig is. Fabrikanten geven dit aan als ze niet kunnen garanderen dat het product vrij is van gluten. Kleine hoeveelheden (sporen) gluten kunnen onbedoeld in het product terecht zijn gekomen. Bijvoorbeeld doordat verschillende producten na elkaar in dezelfde machine of gelijktijdig in dezelfde ruimte gemaakt worden. Deze vermelding is niet verplicht. Dit betekent dat producten zonder deze vermelding ook met gluten besmet kunnen zijn.

Glutenvrije producten
Van nature glutenvrij zijn in ieder geval: 
Zilvervliesrijst, aardappelen, peulvruchten (zoals bruine en witte bonen, kapucijners, linzen en sojabonen), de volgende granen: sorghum, amaranth, teff, gierst en mais, glutenvrije havermout, havervlokken of havermeel, glutenvrije boekweitkorrels, -meel en –vlokken en quinoa. Let op, neem deze producten alleen als het glutenvrij logo op het etiket staat. Groente en fruit, noten, zaden, pitten en pinda’s, verse of gedroogde (enkelvoudige) kruiden, Nederlandse kaas van koe, geit en schaap, onbewerkte vis en schaal-en schelpdieren, onbewerkt vlees, onbewerkte kip, tofu, tempeh en sojabrokjes, eieren, melk, yoghurt en kwark, olie.

Kijk hieronder voor ons glutenvrije assortiment!

 1. Frambozensiroop 500ml. Dutch Cranberry

  Puur sap van granaatappels, lekker en ongezoet, Granaatappels zijn heel gezond. Ze bevatten veel belangrijke vitamines en mineralen, waardoor je verschillende gezondheidsvoordelen kunt ervaren. (zie extra info)

  Meer info

 2. Fudge choco vegan 150gr. Terrasana

  Cacao meets fudge. Need we say more? Bij de eerste bite is deze fudge nog een stevig vierkant blokje, maar al gauw proef je de smeuïge mengeling van zoete kokosbloesemsuiker en rauwe cacao. Geloof ons! Met dit biologische en vegan snoepje ben je wel even zoet

  Meer info

 3. Olijfolie virgin gekruid met gember 250ml. Mallafre

  Arbequina olijfolie gekruid met gember in handig flesje van 250ml. 

  Meer info

 4. Cola frisdrank BIO 24st.*330ml. Whole Earth

  Vegan en glutenvrije frisdrank !

  Meer info

  € 51,50
 5. Bosvruchtensap 6fl. van 750ml. Dutch Cranberry

  Het bosvruchtensap is een combinatie van cranberry, blauwe bes, bramen, zwarte bes en duindoorn. (zie extra info)

  Meer info

 6. Ahornsiroop 240ml. Nutribel

  Deze ahornsiroop is super lekker over je pannenkoeken, granola of ijs. Bovendien is het een perfect vegan alternatief voor honing en ideaal om mee te bakken!

  Lactosevrij, glutenvrij, vegan en bio !

  Meer info

 7. Spliterwten geel zak 1000gram Brandwijk

  Gekookt in soepen of met rijst, geroosterd. kleine, ronde gele erwten. De gele erwt wordt in de Surinaamse keuken veel gebruikt, zoals in de moksi alesi met gele erwten of in een roti.

  (zie extra info)

  Meer info

 8. Pindakaas BIO 500gr. TerraSana

  Pindakaas is een veelzijdiger product dan gedacht, het is niet alleen lekker op brood. Je kunt er pindasaus van maken of een gerecht een oosters tintje geven.

  (zie extra info)

  Meer info

 9. Beluga linzen baal 10kg. Brandwijk

  Gekookt, in soepen, salades, puree, stoofschotels, chili’s en ‘baked beans’.

  Meer info

 10. Cacaobonen BIO & RAW 250gr. TerraSana

  Fijngemalen heerlijk door muesli, gebak of als mix met noten en gedroogd fruit.

  (zie extra info)

  Meer info

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap