Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Vis vrij

Vis is waardevolle voeding, want het bevat veel eiwitten en vette vis bevat ook gunstige vetten en vetoplosbare vitamines. Toch is het een van de meest voorkomende oorzaken van voedselallergie. Het allergene eiwit in vis is zeer hittestabiel. Dat betekent dat het eiwit allergeen blijft, ook na koken of bakken. Consumptie van vis kan leiden tot angioedeem, maagdarmklachten, luchtwegklachten, huidklachten en anafylaxie. Vaak komt een combinatie van symptomen voor.

Kruisreacties
Bij een visallergie reageren mensen vaak op meerdere vissoorten. Er treedt géén kruisreactie op met schaaldieren, inktvis, slakken of kaviaar. Natuurlijk kan iemand wel 2 afzonderlijke allergieën ontwikkelen voor bijvoorbeeld vis en voor schaaldieren. Iemand met visallergie kan wel reageren op het eten van kikkerbillen.

Soms wordt histaminevergiftiging door vis verward met visallergie. De symptomen zijn vergelijkbaar. De oorzaak is echter verschillend. Niet-verse vis kan histamine bevatten. Histamine is een stofje dat ook ontstaat bij allergische reacties. Bij een histaminevergiftiging is géén sprake van voedselallergie. Ingeblikte vis kan veel histamine bevatten, vooral tonijn en sardine.

In welke producten kan vis zijn verwerkt?
Voedingsmiddelen die vis kunnen bevatten:
Bak– en braadproducten, bouillabaise, dashi, kamaboko, ketjap Ikan, kibbeling, margarine, marinade, Oosterse en Scandinavische gerechten, petis, pizza, pudding, quenelles, rolmops, salade, sambal, saus, seasonings, snoepgoed, surimi, sushi, teri, toetjes/desserts, visburger, voedingssupplementen/preparaten, Worcestershiresaus, zeebanket.

Etiket
De volgende aanduidingen op het etiket kunnen wijzen op de aanwezigheid van vis:
Aspic, bliek, bokking, brado, E-nummers 626-629, E-nummers 630-635, fruits de mer, gelatine, Hollandse Nieuwe, kaviaar, kipper, kuit/ hom, levertraan, omega-3-olie, squalene/ squalamine, vitamine A (retinol), vitamine D (calciferol), zeevruchten

Bron: voedselallergie.nl

Scroll hieronder naar ons visvrije assortiment!

 1. Citroensap puur BIO 12st. van 0.25ltr. Dutch Cranberry

  Gebruik ons BIO citroen sap om nog meer smaak toe te voegen aan uw salades, vis, vlees, en bij de bereiding van cocktails.

  Meer info

 2. Havervlokken BIO grof zak 25kg. Natuurgroothandel

  Havervlokken zijn zeer veelzijdige vlokken die veel gebruikt worden als ingrediënt in onder andere muesli, gebak en koekjes

  Meer info

  € 65,00
 3. Hazelnoten bruin BIO 200gr. Nutridia

  Hazelnoten zijn de pitten van het zaad van de struik Corylus avellana (hazelaar). Ze zijn 1,5 à 2cm groot en eivormig. Het zaad heeft een dunne, donkere bruine huid die een bittere smaak heeft.

  (zie extra info)

  Meer info

 4. Splitlinzen geel Dahl BIO zak 10kg. Natuurgroothandel

   Heerlijke mayonaise met  de zilte smaak van zeekraal. Gemaakt met zeekraal geteeld rond de Oosterschelde

  Meer info

  € 45,00
 5. Tomatensap BIO 6fl. van 750ml. Dutch Cranberry

  Deze biologische tomatensap drink je puur of als basis voor een bloody mary, ook heel goed te gebruiken als basis voor de pastasaus of als soep. (zie extra info)

  Meer info

 6. Solan de Cabras water pet 0,50ltr. tray 20 stuks

  Spaans water direct van de bron !

  Meer info

  € 22,00
 7. Nutribel Ghee boter BIO 200gr.

  Ghee is een zuivere vorm van geklaarde boter. Volgens de Indiase Ayurveda heeft Ghee een heilzame werking. Dit bakvet heeft een heerlijke smaak en een verbrandingstemperatuur van maar liefst 250° C.

   

  Meer info

 8. Tomatensaus met groenten 340gr. TerraSana

  Heerlijk van smaak en op verschillende manieren te gebruiken: door de pasta, lasagne, stoofschotel of op een pizza.

  (zie extra info)

  Meer info

  € 2,45
 9. Pompoenpitolie RAW Koudgeperst BIO 250ml. TerraSana

  Heerlijk door pasta, risotto, soep of dressing. Je kunt de olie het best onverhit gebruiken.

  (zie extra info)

  Meer info

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap