Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Vis vrij

Vis is waardevolle voeding, want het bevat veel eiwitten en vette vis bevat ook gunstige vetten en vetoplosbare vitamines. Toch is het een van de meest voorkomende oorzaken van voedselallergie. Het allergene eiwit in vis is zeer hittestabiel. Dat betekent dat het eiwit allergeen blijft, ook na koken of bakken. Consumptie van vis kan leiden tot angioedeem, maagdarmklachten, luchtwegklachten, huidklachten en anafylaxie. Vaak komt een combinatie van symptomen voor.

Kruisreacties
Bij een visallergie reageren mensen vaak op meerdere vissoorten. Er treedt géén kruisreactie op met schaaldieren, inktvis, slakken of kaviaar. Natuurlijk kan iemand wel 2 afzonderlijke allergieën ontwikkelen voor bijvoorbeeld vis en voor schaaldieren. Iemand met visallergie kan wel reageren op het eten van kikkerbillen.

Soms wordt histaminevergiftiging door vis verward met visallergie. De symptomen zijn vergelijkbaar. De oorzaak is echter verschillend. Niet-verse vis kan histamine bevatten. Histamine is een stofje dat ook ontstaat bij allergische reacties. Bij een histaminevergiftiging is géén sprake van voedselallergie. Ingeblikte vis kan veel histamine bevatten, vooral tonijn en sardine.

In welke producten kan vis zijn verwerkt?
Voedingsmiddelen die vis kunnen bevatten:
Bak– en braadproducten, bouillabaise, dashi, kamaboko, ketjap Ikan, kibbeling, margarine, marinade, Oosterse en Scandinavische gerechten, petis, pizza, pudding, quenelles, rolmops, salade, sambal, saus, seasonings, snoepgoed, surimi, sushi, teri, toetjes/desserts, visburger, voedingssupplementen/preparaten, Worcestershiresaus, zeebanket.

Etiket
De volgende aanduidingen op het etiket kunnen wijzen op de aanwezigheid van vis:
Aspic, bliek, bokking, brado, E-nummers 626-629, E-nummers 630-635, fruits de mer, gelatine, Hollandse Nieuwe, kaviaar, kipper, kuit/ hom, levertraan, omega-3-olie, squalene/ squalamine, vitamine A (retinol), vitamine D (calciferol), zeevruchten

Bron: voedselallergie.nl

Scroll hieronder naar ons visvrije assortiment!

 1. Sojaolie jerrycan 5ltr. Natuurgroothandel 

  Sojaolie bevat veel onverzadigd vet, wat past in een verantwoord voedingspatroon. Het rookpunt van sojaolie ligt rond de 210 °C. De olie kan voor vrijwel alle keukendoeleinden worden gebruikt – van verwerking in dressings, marinades en mayonaise tot bakken, braden en frituren. Ik ben er ook in 1 liter, 10 liter, 15 liter, 20 liter en zelfs 1000 liter.

  Zie extra info.

   

  Meer info

  € 12,50
 2. Fudge choco vegan 150gr. Terrasana

  Cacao meets fudge. Need we say more? Bij de eerste bite is deze fudge nog een stevig vierkant blokje, maar al gauw proef je de smeuïge mengeling van zoete kokosbloesemsuiker en rauwe cacao. Geloof ons! Met dit biologische en vegan snoepje ben je wel even zoet

  Meer info

 3. Soba 100% boekweit 200gr. TerraSana

  Deze variant is gemaakt van 100% boekweit en is dus ook 100% glutenvrij. Bijzonder, want het is echt een kunst om boekweitnoedels elastisch te maken.

  (zie extra info)

  Meer info

 4. Cranberry frisdrank BIO 24*330ml. Whole Earth

  Vegan, glutenvrije frisdrank beschikbaar in 7 smaken.

  Meer info

 5. Nutribel Maïswafels glutenvrij BIO 100gr.

  Wafels in wat voor soort dan ook, zijn vaak gemaakt van maar een paar ingrediënten, een graan . Hartstikke prima want dit houdt in: geen toevoegingen zoals e-nummers en suikers. 

  (zie extra info)

  Meer info

 6. Kokosmeel RAW glutenvrij 500gr. Terrasana

  Raw kokosmeel is het gemalen vruchtvlees van gedroogde kokosnoten, 100% kokos en 100% glutenvrij !

  Meer info

 7. Appelsap & Cranberry 6fl. van 750ml. Dutch Cranberry

  Dit seizoensproduct (op=op) appelsap & cranberry heeft een bijzonder frisse smaak en is geschikt voor jong en oud.
  De appels die voor dit sap gebruiken worden op milieubewuste wijze geteeld. (zie extra info)

  Meer info

 8. Notenpasta 3 mix gemengd zonder pinda's BIO 500gr. TerraSana

  3 mix is een unieke melange van biologische cashewnoten, hazelnoten en amandelen.

  (zie extra info)

  Meer info

 9. Rode linzen 1000gr. Brandwijk

  Linzen hebben over het algemeen een pittige-nootachtige smaak. Rode linzen zijn minder pittig dan groene lekker bij curry, soep, spread, stoofschotels of lekker op smaak brengen met knoflook, ui en smaakmakers.

  (zie extra info)

   

   

  Meer info

  € 2,80
 10. Grissini spelt soepstengel 125gr. TerraSana

  Lekker bij Spaanse soep, als tussendoortje of bij een salade. 

  (zie extra info)

  Meer info

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap