Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Vis vrij

Vis is waardevolle voeding, want het bevat veel eiwitten en vette vis bevat ook gunstige vetten en vetoplosbare vitamines. Toch is het een van de meest voorkomende oorzaken van voedselallergie. Het allergene eiwit in vis is zeer hittestabiel. Dat betekent dat het eiwit allergeen blijft, ook na koken of bakken. Consumptie van vis kan leiden tot angioedeem, maagdarmklachten, luchtwegklachten, huidklachten en anafylaxie. Vaak komt een combinatie van symptomen voor.

Kruisreacties
Bij een visallergie reageren mensen vaak op meerdere vissoorten. Er treedt géén kruisreactie op met schaaldieren, inktvis, slakken of kaviaar. Natuurlijk kan iemand wel 2 afzonderlijke allergieën ontwikkelen voor bijvoorbeeld vis en voor schaaldieren. Iemand met visallergie kan wel reageren op het eten van kikkerbillen.

Soms wordt histaminevergiftiging door vis verward met visallergie. De symptomen zijn vergelijkbaar. De oorzaak is echter verschillend. Niet-verse vis kan histamine bevatten. Histamine is een stofje dat ook ontstaat bij allergische reacties. Bij een histaminevergiftiging is géén sprake van voedselallergie. Ingeblikte vis kan veel histamine bevatten, vooral tonijn en sardine.

In welke producten kan vis zijn verwerkt?
Voedingsmiddelen die vis kunnen bevatten:
Bak– en braadproducten, bouillabaise, dashi, kamaboko, ketjap Ikan, kibbeling, margarine, marinade, Oosterse en Scandinavische gerechten, petis, pizza, pudding, quenelles, rolmops, salade, sambal, saus, seasonings, snoepgoed, surimi, sushi, teri, toetjes/desserts, visburger, voedingssupplementen/preparaten, Worcestershiresaus, zeebanket.

Etiket
De volgende aanduidingen op het etiket kunnen wijzen op de aanwezigheid van vis:
Aspic, bliek, bokking, brado, E-nummers 626-629, E-nummers 630-635, fruits de mer, gelatine, Hollandse Nieuwe, kaviaar, kipper, kuit/ hom, levertraan, omega-3-olie, squalene/ squalamine, vitamine A (retinol), vitamine D (calciferol), zeevruchten

Bron: voedselallergie.nl

Scroll hieronder naar ons visvrije assortiment!

 1. Cashewnotenpasta BIO 500gr. TerraSana

  Dit lekkere broodbeleg heeft een licht zoete smaak en een romige structuur. Cashewpasta is lekker op brood, crackers maar ook geschikt om mee te bakken.

  (zie extra info)

  Meer info

 2. Pintobonen 1000gr. Brandwijk

  Super in alle bonenschotels, salades en soepen.                                                                                                    

  (zie extra info)

  Meer info

  € 3,65
 3. Olijven groen zonder pit 230gr. TerraSana

  Olijven geven je gerecht een verfijnde, hartige smaak. Deze zijn groen. Snijd ze eens heel fijn en doe ze in een gerecht.

  (zie extra info)

  Meer info

 4. Açaisap 6 st. BIO 750ml. Dutch Cranberry

  Heerlijk sap van açaibessen met hoge antioxidantwaarde en cranberries. Gezond genieten!

  Meer info

 5. Nutribel vijgen BIO 200gr.

  Bij de gedroogde vijgen is veel vocht onttrokken, hierdoor bevatten gedroogde vijgen verhoudingsgewijs meer calorieën. snoep er wel niet te veel van.

  (zie extra info)

  Meer info

  € 5,00
 6. Ginger frisdrank BIO 24st. blik 330ml. Whole Earth

  Biologische gemberfrisdrank. Vegan en glutenvrij.

  Meer info

 7. Rawbite Cacao ds.12 stuks van 50 gram

  Een heldere en volledige Single Origin-koffie, ons Hondurese aanbod is een mooi voorbeeld van het beste wat dit land te bieden heeft: een soepel, krachtig met zoete en milde noten, absoluut perfect voor een weekend cafetière.

  Meer info

 8. Tabasco Hot Sauce Habanero 60ml.

  Some like it hot...maar voor iedereen die het nog pikanter wil, is er Tabasco Habenero!

  Meer info

 9. Pasta Orecchiette 500gr. Sgambaro

  Orecchiette ofwel pasta oortjes. Kooktijd 11 minuten. Vegan en kippeneiwitvrij.

  (zie extra info)

  Meer info

 10. Pindakaas crunchy BIO 250gr. TerraSana

  Houd je van een lekkere bite dan is deze pindakaas echt iets voor jou. Wat je proeft is puur, biologisch en huisgemaakt. Lekker op brood, crackers of door zoete baksels. En dat laagje olie?  Gewoon even roeren..

  (zie extra info)

  Meer info

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap