Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Nordic Swan Ecolabel

Het Nordic Swan Ecolabel wordt uitgegeven aan Scandinavische producten die zijn onderworpen aan een nauwkeurige evaluatie omtrent het aantasten van het klimaat gedurende het productieproces. Producenten die kunnen aantonen zo milieubewust mogelijk te zijn omgegaan bij het productieproces en de uitstoot van schadelijke gassen zoveel mogelijk te hebben beperkt, worden beloond met dit kwaliteitslabel. 

Afbeeldingsresultaat voor nordic ecolabel

Omschrijving
Het Nordic Swan Ecolabel geeft een garantie dat producten voldoen aan strikte milieu- en klimaatcriteria. Het stelt zich ten doel om een duurzame consumer- en productiemarkt te creëren, wat de bouwstenen zijn voor een duurzame maatschappij. Punten waarop wordt gelet bij het toekennen van een keurmerk zijn zaken als energieverbruik, klimaataspecten, waterverbruik, gebruik van delfstoffen, gebruik van chemicaliën, verwerking van schadelijk afvalwater, verpakkingen en afvalverwerking.

Welke producten dragen het Nordic Swan Ecolabel?
Producten die het Nordic Swan Ecolabel kunnen dragen zijn o.a. kaarsen, disposables, vloerreinigers, cosmetica, kopieerpapier, afwasmiddel en batterijen.

Controle
Controle wordt gedaan door experts binnen de organisatie zelf, of experts van aan Nordic Swan Ecolabel gelieerde organisaties. 

Keurmerkorganisatie
Nordic Ecolabel

Bron: nordic-ecolabel.org

Kijk hieronder voor ons assortiment voorzien van Nordic Ecolabel keurmerk!

 .

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap