Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Wat zijn de voordelen van gember?

Waarschijnlijk zit je ondertussen al een tijdje aan de gember. Maar wist je dat gember al in de middeleeuwen werd gember gebruikt om gerechten op smaak te brengen. In de Chinese geneeskunde staat gember bekend om het positieve effect op de spijsvertering, het maaggebied en de longen. Inmiddels is het niet meer alleen de Chinese geneeskunde die in de werking van gember gelooft. Wij hebben de voordelen even op een rijtje gezet:

Gember

8 voordelen van een dagelijkse kop gemberthee:

1. Kalmeert de maag

Gember staat bekend om zijn vermogen de maag te kalmeren. Ook kan het misselijkheid door reisziekte en ochtendmisselijkheid verlichten. Maak een kopje gemberthee met citroen om het ongemak te verlichten.

2. Vermindert stress

Gemberthee heeft een kalmerend effect op lichaam en geest. Gember helpt stress te verminderen en verbetert de stemming. Voel je een bedrukte stemming aankomen? Las dan een korte pauze in voor een kopje gemberthee.

3. Versterkt het immuunsysteem

Studies hebben aangetoond dat gemberthee het immuunsysteem kan versterken en je beschermt tegen infecties, verkoudheid en griep.

4. Verbetert de doorbloeding

Gember bevat diverse vitamines, mineralen en aminozuren die de bloedcirculatie in het lichaam kunnen verbeteren. Dit maakt het mogelijk zuurstof te leveren aan alle cellen in het lichaam.

5. Verlicht pijnlijke spieren

Naast het feit dat gemberthee de doorbloeding verbetert, helpt gember ook bij gevoelige en pijnlijke spieren. Of je nu hoofdpijn hebt, pijnlijke ledematen van de kou of spierpijn na een intensieve training, gemberthee kan het ongemak helpen te verlichten.

6. Zorgt voor een frisse adem

Je kunt een slechte adem bestrijden door een gezonde mondhygiëne en het drinken van gemberthee. Het helpt je gehemelte namelijk te reinigen, waardoor de mond fris aanvoelt en reukvrij is.

7. Helpt bij afvallen

Gemberthee kan je helpen gewicht te verliezen, want het versnelt de spijsvertering. Daarnaast helpt gember vet te verbranden en het metabolisme te verhogen.

8. Beschermt tegen de ziekte van Alzheimer

Studies tonen aan dat gember het verlies van hersencellen, typisch verbonden aan de ziekte van Alzheimer, kunnen vertragen.

Ook overtuigd van de voordelen van gember? Bekijk het brede assortiment aan gemberproducten van Natuurgroothandel!
Copyright © 2021 Natuurgroothandel

Ons mailing adres is:
info@natuurgroothandel.com

Veranderen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt zicht voorkeuren aanpassen or uzelf uitschrijven.
Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap