Default welcome msg!

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Koffie

Koffie is een meestal warm genuttigde drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de ontvelde, gemalen, gedroogde, en geroosterde zaden van de koffieplant. Deze zaden worden koffiebonen genoemd maar botanisch gezien is dit niet juist. De vrucht van de koffieplant is een steenvrucht. Dat is een vrucht met een dikke harde pit en een dun laagje vruchtvlees. Deze pit (oftewel zaad) lijkt echter zo sterk op een boon dat men het toch koffiebonen is gaan noemen.

De koffie die wij kennen komt van twee verschillende botanische koffiesoorten: arabica en robusta. Het verschil tussen de twee soorten koffiebonen zit met name in de smaak en het cafeïnegehalte: arabicabonen hebben een mildere smaak en bevatten ongeveer 70% minder cafeïne dan de robustabonen, die voor een pittigere smaak kunnen zorgen. Veelal wordt koffie als een melange van deze twee soorten verkocht, maar er is ook koffie verkrijgbaar als 100% arabica of robusta.

Naast koffie als opwekkende drank wordt het als smaakmaker gebruikt in gebak, taart en ijs. Hiertoe wordt sterke koffie gezet, meestal mokka, die daarna verwerkt wordt in bijvoorbeeld ijs, crème, cakebeslag of tiramisu.

Beter leven
UTZ
EKO
Rainforest alliance
Fairtrade
Demeter
ASC
MSC
Milieukeur
RSPO
Nordic Swan Ecolabel
Krav
Skal
Koosjer
FSC
PECF
Kringloop
Streekproduct
ISF
GlobalGap