Amandelmeel van Mattisson - 8 gezondheidsvoordelen

Amandelen zijn al jaren een van de meest geliefde noten van de mensheid. Ze waren vroeger vooral populair in de voeding van oude Egyptenaren en Indiase bevolkingsgroepen. Oude Indiase Ayurvedische beoefenaars geloofden zelfs dat amandelen in staat waren de hersencapaciteit, het intellectuele vermogen en de levensduur te vergroten. 

Tegenwoordig zijn de vele voordelen van amandelen beter bekend en worden amandelen op verschillende manieren gebruikt: rauw gegeten als een gezonde snack; als basisingrediënt in amandelboter, amandelmelk of amandelmeel; en zelfs in veel bodylotions en -geuren.

 

8 gezondheidsvoordelen van amandelen

 1. Ondersteunt een gezonde hersenfunctie - amandelen bevatten riboflavine en L-carnitine, twee belangrijke voedingsstoffen die in staat zijn om de neurologische activiteit van de hersenen positief te beïnvloeden en cognitieve achteruitgang te voorkomen.

 2. Houd de huid gezond - Amandelen zijn een geweldige bron van vitamine E en andere antioxidanten die de huid voeden en veroudering verminderen. Verder hebben de gezonde vetten in amandelen het vermogen om de bloedsomloop te verbeteren en helpen ze om de huid gehydrateerd te houden.

 3. Amandelen kunnen helpen bij bloedsuikerbeheer – Het vet in amandelen helpt de snelheid waarmee glucose (suiker) in de bloedbaan wordt afgegeven te vertragen, waardoor de bloedsuiker spiegel minder wordt verstoord.

 4. Effectief bij afvallen - Gezonde vetten en voedingsvezels helpen bij het verliezen van gewicht omdat ze je een verzadigd gevoel geven.

 5. Verhoogt de opname van voedingsstoffen - Het lichaam heeft voldoende hoeveelheden vet in het dieet nodig om de "in vet oplosbare" voedingsstoffen, zoals vitamine A, D,E & K, goed te kunnen absorberen. Verder zorgen amandelen voor een gezonde pH-niveau die cruciaal is voor een goede spijsvertering, immuniteit en ziektepreventie.

 6. Bevorderend voor de spijsvertering – Amandelen bevatten probiotische componenten die helpen bij de spijsvertering, ontgifting en gezonde bacteriële groei in de darmflora.

 7. Kan helpen tegen kanker en ontstekingen - Amandelen bevat een type Vitamine E, gamma-tocoferol, die gezien wordt als krachtige antioxidant.  Antioxidanten kunnen je cellen beschermen tegen oxidatieve schade, die een grote bijdrage levert aan veroudering en ziektes zoals kanker.

 8. Gunstig voor de bloeddruk – Amandelen zijn een bron van magnesium. Er is een verband tussen lage magnesiumgehaltes en een hoge bloeddruk. Dit wijst erop dat amandelen goed kunnen helpen bij beheersing van een hoge bloeddruk.

 

Cacao-pindakaas cupcakes

Om de gezondheidsvoordelen van amandelen goed te kunnen benutten heb ik een heerlijk receptje bedacht met amandelmeel.

 

Ingredienten:

1 beker amandelmeel (Mattisson)

2 el. rauwe cacaopoeder (Mattisson)

1 beker teff meel

5 el. ahoornsiroop

½ beker havermeel

1 beker water

2 eieren

10g bakpoeder

3 el. natuurlijke pindakaas

 

 

Bereiding:

 1. Mix alle ingrediënten in een mixer tot dat je een glad beslag krijgt.
 2. Giet het beslag in cupcake voormpjes
 3. Bak 20 min op 170 graden Celcius 

Gezonde groet, 

Yael

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

  There are no comments under this post.

Notitie opslaan