Biologische speltmeel

Liefde voor biologische speltmeel van Leev. Spelt is een van de beste graansoorten en wordt ook wel “oergraan” genoemd. Spelt bevat meer eiwitten en meervoudig, onverzadigde vetzuren dan tarwe en spelt is ook nog eens beter verteerbaar. Werken met spelt is gewoon heel erg gunstig voor je lijf.

 

Maar wat kunnen maken met speltmeel? Nou eigenlijk heel veel. Zo kan je eigen speltkoekjes maken, of speltbrood, speltcrackers, speltpannenkoeken, speltmuffins, speltcakes, speltpizza en ga zo maar door. Waar ik gek op ben is banenbrood, ideaal als ontbijt of om mee te nemen als voedzaam tussendoortje. Toen ik de biologische speltmeel van Leev in handen kreeg, wist

ik ook meteen wat ik ging maken, bananenbrood!

Waarom producten van Leev?!

Leev deelt zijn bedrijfswinst via de Leev Foundation aan goede doelen en minder bedeelden in ons land, voor mij is dat al genoeg redenen waarom ik zou kiezen voor producten van Leev’.. Goed voor jezelf en goed voor een ander. Doormiddel van de Leev Foundation steunt dit bedrijf actief doelen rondom hun thema mens en natuur en daar kan ik alleen maar achter staan. Wil jij daarover meer leven? Klik dan op de link https://shop.leev.nu/toekomst

 

En nu terug naar bananenbrood

Banenbrood is heerlijk en laat ik nou een bananenbrood recept hebben gevonden zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen en zonder dierlijke producten.  

Recept: bananenbrood vegan en suikervrij

 Ingrediënten

150 gram dadels

4 bananen (liefst overrijp)

50 gram walnoten

300 gram biologische speltmeel van Leev

250 ml amandelmelk van Rude Health

1 tl bakpoeder

1 tl bakingsoda

snufje zout

2 el citroensap

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd met een mes, drie bananen in plakjes. Doe de bananenplakjes samen met, let op! 75 gram dadels, citroensap en amandelmelk in een keukenmachine en maal alles fijn tot er geen klontjes meer te zien zijn. Vet ondertussen de cakevorm in met vegan boter.

 

Stap 2

Pak de overgebleven banaan erbij en prak deze grof met een vork. De overgebleven dadels en walnoten kunnen daarna in grove stukken erbij gesneden worden.

 

Stap 3

In een mengkom roer je vervolgens de biologische speltmeel van Leev, bakpoeder, baking soda, snufje zout en kaneel door elkaar heen. Voeg daarbij de amandelmelk van Rude Health en het bananenmengsel uit stap 1 en roer met een spatel alles goed door. Voeg als laatst de gehakte bananen en geprakte banaan toe en vouw het beslag dicht.

 

Stap 4

Pak je ingevette cakeblik erbij en giet het beslag geleidelijk in het cakeblik. Strooi als laatst de topping van gehakte walnoten over het beslag en zet de cakeblik voor 45 á 50 minuten in de oven.

 

 

Succes, ik hoop dat jij net zo genoten hebt van deze bananenbrood als dat ik heb gedaan.

 

Lieve groetjes Manon

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan