Blog Manon: Delizum, een sappige delicatesse?

Delizum

Delizum, een sappige delicatesse?

De naam zegt het al, maar is dit ook zo? In alle eerlijkheid, zelf had ik nog nooit van het merk Delizum gehoord. Des te leuker om eens een kijkje te nemen waar Delizum voor staat.

Delizum is een Spaans merk van biologische sappen, afkomstig van het bedrijf Panarro Food in Spanje die in 2000 is opgericht. Panarro Food heeft maar liefst 4 biologische merken op de markt gebracht, waaronder Delizum. Deli staat voor delicatesse en zum(o) betekent ‘sap’ in het Spaans. Over de naam hebben ze dus goed nagedacht.

Wat ik erg fijn vind om te weten is dat het bedrijf het gehele proces van haar sappen zelf beheert. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele en duurzame bereidingsprocessen en alle telers zijn Europees gecertificeerd voor biologische teelt. Je mag er dan ook van uit gaan dat al het fruit volgens de Europese normen wordt geteeld en regelmatig wordt gecontroleerd. 

Delizum biologische druivensap
Toen ik het flesje druivensap open maakte schrok ik in eerste instantie een beetje van de geur. Laat je vooral niet misleiden door deze geur, neem een slok en geniet! Want je zult werkelijk versteld staan van de aangename volle zoete druiven smaak.

Delizum biologische tropische vruchtensap
Ook bij het openen van het flesje tropische vruchtensap, had ik even zoiets van ‘wow’. Ik kon de geur niet echt plaatsen, het was niet onaangenaam, maar ook niet aangenaam. Toch is deze sap ook vol van smaak en je proeft de passievrucht en ananas echt.

Delizum biologische wortel en sinaasappelsap
Van de drie sappen die ik heb geproefd vond ik de wortel- sinaasappelsap veruit het lekkerst. Ergens stond ik daar wel raar van te kijken, dit omdat ik helemaal niet zo gek ben op wortelsap. De combinatie wortel- sinaasappelsap is licht van smaak en echt een aanrader.

Niet geheel onbelangrijk om te weten
De sappen van Delizum worden gepasteuriseerd, dit houdt in dat de sappen door verhitting bacterievrij worden gemaakt en daardoor is het product langer houdbaar.

Achter op het flesje staat vermeld *sap uit concentraat (*biologisch geteeld). Ik zie de sappen van Delizum dan ook als een ware traktatie en niet als een gezonde drank. De Delizum sappen zijn verpakt in handige ‘glazen’ flessen van 0,2 en 0,75 liter. De 0,2 liter fles heeft een fijn formaat voor in je hand(tas) en is nog makkelijk te hergebruiken ook!

Ik ben dit keer 3 smaken wezen testen, maar er zijn er nog veel meer. Ben jij al bekend met de sappen van Delizum en welke vind jij veruit het lekkerst?

Liefs Manon 

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan