Blog Manon: Ontbijten doe je met Rude Health!

 Blog Manon: Ontbijten doe je met Rude Health!

Rude

Rude Health vindt dat voedsel gemaakt moet zijn van echt voedsel, dus zonder vreemde bindmiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen en andere meuk. Ik deel die mening, sterker nog ‘ik roep dat al jaren’. Echt voedsel heeft namelijk geen onnatuurlijke ingrediënten en bij Rude Health begrijpen ze dat.

Rude Health is een klein bedrijf, met grote dromen gestart in 2005. Nick & Camilla Barnard zijn eigenaren en oprichters van Rude Health gevestigd in Zuidwest London. Hun missie is om het nationale eetgewoontes te revolutioneren, maaltijd per maaltijd. Ze zijn niet bang om hun uitgesproken mening te uiten, ze komen op voor ‘echt en eerlijk’ voedsel zoals het zou moeten zijn. Rude Health maakt voedsel voor het behoudt van de mens en de planeet. Dit bedrijf gelooft zo sterk in wat ze doen, dat ze het wel van de daken kunnen schreeuwen. Eat right, stay brilliant’.

De test
Ik heb hier thuis liggen de Rude Health Hazelnut drink en de Rude Health Porridge Fruity Date, twee producten waarvan ik vind dat je die eigenlijk toch wel standaard in huis zou moeten hebben. Als sporter vind ik het tot mij nemen van havermout, hemels. Alleen één nadeel, havermout is, puur gegeten, echt niet aangenaam! Daarom bak ik er heerlijke repen van of ik verwerk havermout in mijn smoothies of pap! Je zal er zelf altijd andere ingrediënten bij moeten voegen om het eetbaar te maken. Bij de varianten van Rude Health Porridge hoeft dat dus niet en de variant Fruity Date is goddelijk! Waarbij ik anders banaan, rozijnen en kaneel toevoeg aan mijn havermoutpap hoef ik nu helemaal niks toe te voegen. In de Rude Health Porridge Fruity Date zit namelijk verwerkt: Havervlokken, havermout, dadels, abrikozen, appel en kaneel. In één woord ‘perfect’ te noemen! Stiekem moet ik wel toegeven dat ik er een banaan door mis, maar dat is persoonlijk. In een hand omdraai is de havermoutpap zo gemaakt, hier mijn recept. 


Recept havermoutpap
Ingrediënten
1 Senseo kop                    Rude Health Hazelnut drink
2 volle eetlepels                Rude Health Porridge Fruity Date
1 geprakte                         Banaan *optioneel
1 tl                                     Kaneel  *optioneel, er zit namelijk al kaneel erdoorheen 

Bereiding
Het enige wat je hoeft te doen is een pannetje met Rude Health Hazelnut drink op het vuur te zetten met daarin 2 volle eetlepels Rude Health Porridge Fruity Date. Al roerend laat je het lichtjes koken waarnaar je het vuur zacht draait, je blijft doorroeren tot het een pap wordt. Helemaal optioneel, kan je er een banaan aan toevoegen zodra je het vuur op zacht hebt gedraaid. Je roert alles nog even door en klaar is kees. Extra kaneel voeg ik meestal toe als de pap in mijn kommetje zit en klaar is om opgegeten te worden. Eetsmakelijk!

 

Rude

 

Rude Health Hazelnut Drink
Schrik niet bij het kijken achterop de verpakking van de Rude Health Hazelnut Drink of een andere variant. Je zult in dit geval zien staan dat er maar 2% Italiaanse hazelnoten inzitten, dat is niet erg, sterker nog dat is heel normaal. Vroeger maakte ik hazelnootmelk of amandelmelk zelf. Ik ben daarmee gestopt omdat ik het teveel werk vond, ik weet dus uit ervaring dat je maar een klein percentage nodig hebt voor het maken van in dit geval hazelnootmelk. Hoe meer noten je gebruikt hoe viezer de smaak wordt. Dat wil je niet. De drinks van Rude Health zijn dus een perfecte vervanging voor als je zelf geen plantaardige melk wilt maken en geen koemelk tot je wilt nemen.

 

Te koop
De hazelnoot drank van Rude Health en de pap zijn beide te koop bij Natuurgroothandel, maar er is nog meer keus. Zo heeft Rude Health ook granola, muesli en repen op de markt gebracht. Hieronder vind je een lijstje wat te koop is bij Natuurgroothandel van het merk Rude Health.

Rude Health Drinks BIO zijn beschikbaar in vijf varianten:

 • Hazelnut Drink
 • Almond  Drink
 • Coconut Drink
 • Brown rice Drink
 • Oat Drink

Rude Health Porridge Organic

 • Fruity Date
 • 5 Grain 5 Seed
 • Almond butter with sea salt

Rude Health Bars zijn beschikbaar in vier varianten:

 • Cacao
 • Pumpkin
 • Peanut
 • Beetroot

Rude Health Granola Organic zijn beschikbaar in twee varianten

 • The ultimate
 • Strawberry & Raspberry

Rude Health Muesli Organic zijn beschikbaar in twee varianten:

 • Super seed
 • The Ultimate

Handig om te weten
Muesli staat voor ongezoet en ongeroosterd. Granola staat voor gezoet en geroosterd en is daarom vaak duurder dan de muesli.

Liefs, Manon

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

  There are no comments under this post.

Notitie opslaan