Blueberry Flapjacks

Blueberry Flapjacks

Een flapjack is een Britse keukenklassieker. Het is een vullende koek vol met goede dingen om in je kinderen te stoppen als ze thuiskomen van school. Met thee natuurlijk. Je kunt ze zo gezond of zo ongezond maken als je zelf wilt. Die van ons is lekker en zit vol met goede dingen. Waitrose, de beroemde supermarkt in Engeland, vond ze tof genoeg om in hun tijdschrift te zetten. Daar waren we toch een beetje trots op.

Blueberry Flapjacks


Recept

INGREDIËNTEN

200 gram kokosolie (plus een beetje extra om in te vetten)

7 eetlepels agavenectar

1 rijpe geprakte banaan

500 gram Rude Health 5 grain 5 seed porridge

350 gram blauwe bessen/bosbessen

De geraspte schil van 1 citroen, en een beetje sap

1-2 theelepels ahornsiroop (als je wilt)


Methode

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (gas stand 4). Vet een springvorm in van 23×33 en bekleed met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie en de agavenectar in een grote pan. Roer de banaan en de havermout erin en meng alles goed door elkaar. Kook in een andere pan de bessen samen met de citroenrasp tot ze een beetje zacht zijn. Als je van zoet houdt, voeg dan de ahornsiroop toe.
  3. Doe de helft van het havermoutmengsel in de springvorm, doe de bosbessen er bovenop en spreidt het uit tot de kantjes. Doe nu de andere helft van het havermoutmengsel er bovenop. Geeft niks als je er nog een paar bosbessen bovenuit ziet steken.
  4. Bak 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze in de vorm 5 minuten afkoelen en snij ze dan met een mes langs de kantjes los. Snij ze daarna in stukken zo groot als je wilt, en laat ze verder in de vorm afkoelen.

Voor een volledig Engelse ervaring zet je nog even een bakkie English Breakfast Tea voor erbij. Met melk.

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan