Heerlijke soepen van ‘gekke kromme’ groente

Heerlijke soepen van ‘gekke kromme’ groente

Het is eigenlijk best gek dat het uiterlijk van groente bepaald of je deze koopt of niet. Maar liefst 5% tot 10% van alle groente haalt het bord niet vanwege overproductie en/of omdat deze niet voldoen aan al die schoonheidsidealen die de mens tegenwoordig heeft.

‘Kromkrommer vindt dat krom, ik vind dat ook krom’

Dat echte schoonheid van binnen zit, bewijst het merk Kromkommer met haar soepen. Bij Kromkommer maakt het niet uit of de groente er gek uit ziet, te dik is of misschien wel te klein, ze maken ook geen onderscheidt tussen te krom of te veel. Je bent vaak geneigd om te kijken naar dat wat je kunt zien, maar hoe je het ook wendt of keert de smaak van de groenten zal er met al zijn rare maten en kronkels echt niet minder om worden.

Pure soep
Ik moet eerlijk toegeven dat ik zo mijn twijfels heb gehad over de pakken Kromkommer soep. Ik ben juist degene die altijd roept dat er niets boven je eigen ‘zelfgemaakte soep’ gaat. Daarbij komt nog kijken dat menig kant en klare soep bestaat uit suikers, stabilisatoren en smaakversterkers en daar word ik gewoon echt niet vrolijk van. Aangenaam verrast was ik dan ook om te lezen dat de Kromkommer soepen vrij zijn van deze toevoegingen en dat proef je echt!

Kromkommer heeft maar liefst 8 varianten soep op de markt gebracht waarvan ik de ‘wortelsoep met een kruidige twist’ en de ‘tomatensoep met hele snoeptomaatjes’ ben gaan testen.

Wortelsoep met een kruidige twist
De wortelsoep is een dikke zoete soep. Persoonlijk houd ik ervan als de soep zoals deze wortelsoep dik is, zo’n soep waarbij je lepel nog net niet overeind blijft staan. I love it! De smaak is puur en zoet, je proeft de groente echt.

 

  

Tomatensoep met hele snoeptomaatjes
De tomatensoep is in vergelijking met de wortelsoep veel vloeibaarder. En voor iemand die niet van tomaten houdt, vond ik de soep best lekker en de hele snoeptomaatjes die erin waren verwerkt zijn ‘aangenaam’ vol van smaak. Iets wat ik wel vervelend vond zijn de vele tomatenvelletjes die in de soep zaten, maar ik ben dan ook echt geen tomaten fan.

 

                                             

Last but not least
De Kromkommersoepen zijn geschikt voor vegetariërs en omdat er in deze soepen geen dierlijke producten zijn verwerkt zijn ze ook nog eens geschikt voor veganisten. Ik word daar oprecht een blij mens van.

Heb jij de soepen van Kromkommer al geprobeerd?


 

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan