Heerlijke ‘vegan’ drop van TerraSana

Heerlijke ‘vegan’ drop van TerraSana

 drop

Denkend aan Nederland zie ik voor mij klompen, tulpen, windmolens, kaas, maar vooral drop. Het is niet zomaar dat Nederland ook wel een ‘dropland’ wordt genoemd. Jaarlijks ligt ons dropconsumptie in Nederland namelijk rond de 32 miljoen, wow. Dit betekent dat de gemiddelde Nederlander zo’n 2 kg aan drop per jaar weg werkt.

Ik ben gek op drop, zoete drop wel te verstaan. Mocht ik de kans krijgen dan kan ik zo heel de dag door drop eten. Niet bepaald gezond natuurlijk en gelukkig ook niet haalbaar omdat de meeste drop belast zijn met vreemde en dierlijke toevoegingen waar ik als consument niet op zit te wachten. Maar dan heb je daar het merk Terrasana en haar drop, geheel veganistisch, dieproefvrij, gistvrij en de smaak is prima te vergelijken met trekdrop.

LET OP, de dropslang van TerraSana is ‘niet’ glutenvrij!

TerraSana zoete & zoute dropslang
Toen ik de ingrediënten doornam van zowel de zoute dropslang als de zoete dropslang, was het eerste wat ik dacht ‘huh, hoe dan’?! De samenstelling van deze droppen zijn namelijk identiek. Zo zit er zowel in de zoete als de zoute dropslang, blackstrap melasse, TARWEmeel, suikerbietenstroop, zout, maistroop, zoethoutwortelextract (2%) en anijsolie in verwerkt, op de zout na is alles van biologische landbouw. Het enige verschil is dat er bij de zoete dropslang 0,8 gram zout erin is verwerkt en bij de

zoute dropslang 6,5 gram zout, dat verschil proef je wel. 

 

drop

Wat is TerraSana?
TerraSana BV is een distributeur, producent en merkenleverancier van biologische producten. Bij TerraSana worden alle producten zorgvuldig geselecteerd op basis van bio certificering, duurzaamheid en ambachtelijke kwaliteit. Bij TerraSana is duurzaamheid een belangrijk speerpunt in hun organisatie. Ze zijn niet alleen qua voeding verantwoord bezig, maar ook qua duurzame energie. Koop je producten van TerraSana dan draag je automatisch je steentje bij aan het milieu.

Drop verstandig
In alle eerlijkheid werd ik niet zo blij toen ik in de samenstelling van de dropslang ‘maisstroop’ zag staan. Maisstroop heeft namelijk een hoge glycemische waarde, nog hoger dan die van witte suiker. Mensen met een gevoelige bloedsuikerspiegel raad ik dan ook af om deze dropslang van TerraSana tot zich te nemen. 

Uiteindelijk weten we natuurlijk allemaal dat overal waar ‘te’ voor staat niet gezond is. Dus ‘drop verstandig’ en eet drop met mate. 

Liefs Manon

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan