Juice Délice - 100% Tomatensap

Een aantal weken geleden vroeg Ronald mij of ik wilde helpen tijdens de gezondheidsbeurs in Utrecht. Dit leek mij een geweldige kans en mijn antwoord op zijn vraag was dan ook meteen JA! 

Ik geniet altijd ontzettend van dit soort beurzen. Het is echt zo een dag waar je inspieratie opdoet, nieuwe en interessante producten ontdekt en ook nog eens nieuwe mensen leert kennen. Geweldig!

Dit keer ging ik dus niet om rond te snuffelen maar om achter de stand te staan van De Natuurgroothandel, wat ook een ervaring opzich was. 

Ik mocht de tomatensapjes verkopen van het merk Juice Delice. Juice Délice is 100% puur sap, samengesteld uit de lekkerste snoeptomaatjes en verpakt in een handig doosje met 3 verschillende kleuren flesjes tomatensap (geel, rood en oranje).

Wat mij vooral duidelijk is geworden op deze dag is dat over smaak niet te twisten valt. Sommige mensen vonden de tomatensap super lekker en kochten gelijk een aantal dozen, terwijl andere mensen zowat over hun nek gingen.

Maar goed, je moet ook echt van tomaten houden om van deze tomatensapjes te houden.

Juice Délice is namelijk maagdelijk puur, zonder enige toevoeging. De puurheid is ook te zien op de foto. Als je de sapjes een aantal uur laat staan, zonder te schudden, zie je dat de tomatenpulp naar beneden zakt en zich niet mengt met de sap. Dit bevestigt dat er geen toevoegingen zijn zoals bindmiddelen.  Het is echt 100% tomaten! 

Een van de bezoekers vroeg mij ook een interessante vraag. Zoals je misschien al weet zijn tomaten zeer rijk aan de stof lycopeen. Lycopeen is het natuurlijke pigment waaraan tomaten hun rode kleur te danken hebben. Deze stof werkt als antioxidant, is preventief tegen (prostaat) kanker en werkt ook tegen rimpels en huidveroudering.  De vraag was dus of oranje en gele tomaten ook rijk zijn lycopeen, en welke kleur tomaat is het gezondste?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat zowel de rode als gele/oranje tomaten rijk zijn aan de stof lycopeen. Echter de vorm van lycopeen verschilt tussen de verschillende kleuren tomaten. De lycopeen in rode tomaten is in de trans vorm terwijl de lycopeen in gele/oranje tomaten in de tetra-cis vorm is.

De onderzoeken concluderen dat hoewel de rode tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen, de vorm van lycopeen in gele en oranje tomaten beter en sneller wordt opgenomen in ons bloed en daardoor ook meer effect heeft [1] [2]. 

Wat lycopeen betreft kun je dus beter voor gele/oranje tomaten gaan maar rode tomaten zijn daarentegen rijker aan vitamine C, Vitamine A en bevatten minder natrium. 

Als jij ook last hebt van het niet-kunnen-kiezen syndroom, heeft Juice Delice het je erg makkelijk gemaakt. Zij weten dat alle kleuren tomaten zo hun eigen voordelen hebben en hebben daarom alle 3 de kleuren verpakt in 1 handige doos.

Gezonde groet,

Yael

 

[1]  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4460827/

[2]  http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09637480701782084?scroll=top&needAccess=true

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan