Leev's Biologische Amandelmeel

Leev’s biologische amandelmeel

Amandelmeel is tegenwoordig echt mijn “go-to” meel als ik bak. Ik gebruik het echt in alles; koekjes, gluten-vrij brood, cakes en noem maar op.

Ik houd ontzettend van bakken. Ik geniet echt van het experimenteren en ontwikkelen van nieuwe recepten. Ik zorg er echter wel altijd voor dat mijn recepten gluten-vrij zijn. Gluten is de naam van een groep eiwitten die van nature in granen worden gevonden, zoals in tarwe, gerst, spelt en rogge. Het zorgt voor de elasticiteit van deeg, waardoor het beter plakt en rijst. Gluten zorgt er ook voor dat het deeg aan elkaar blijft kleven. Ook zorgt het voor de stevige en taaie structuur.

Nou weet ik dat “gluten-vrij” door sommige echt gezien wordt als een hype maar ik, en vele anderen, krijgen echt last van de darmen na het eten van gluten.  Wetenschappelijk is het ook bewezen dat gluten het eiwit zonuline activeert, waardoor een verhoogde doorlaatbaarheid van de darm kan onstaan. Dit kan voor verschillende klachten zorgen waaronder autoimuunziektes, maagklachten, buikpijn, huiduitslag en overmatige gasvorming.

Gelukkig kun je met amandelmeel ook echt heerlijke en gezonde cakes bakken. Natuurlijk hebben de cakes een andere textuur maar ze zijn zeker niet minder lekker.

De worteltaart hieronder is gemaakt van Leev’s biologische amandelmeel. De grondstoffen van Leev krijgen de tijd om te rijpen op een gezonde bodem. Hierdoor krijgen ze meer aroma, zijn ze langer houdbaar en vol van smaak. Je proeft het direct.

 

Gluten-vrije worteltaart

Ingredienten:

-          4 wortelen, geraspen

-          2 bekers amadelmeel

-          1 beker havermout meel

-          10gr bakpoeder

-          4 eetlepels ahoornsiroop

-          1 el. kaneel

-          Handvol rozijnen

-          4 eieren

-          ¼ beker kokosolie

 

Bereidingswijze:

  1. Schijd de eierdooiers van het eiwit.
  2. In een kom, meng alle ingredienten behalve de eiwitten tot dat je een glad geheel krijgt.
  3. Ondertussen klop je de eiwitten.
  4. Als de eiwitten eenmaal geklopt zijn voeg je het beslag voorizhtig toe aan de geklopte eiwitten.
  5. Bak de cake op 180ᵒC voor ongeveer 1 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan