Lola Quinoa

Lola quinoa

Niet alleen is de verpakking super leuk en kleurrijk, het heeft ook nog eens een super leuke naam; Lola Quina! Vind je niet?
Maar wat ik nog het aller handigst vindt is het feit dat deze quinoa een dop heeft.

Ik ben een grote quinoa fan, en gebruikte voorheen altijd quinoa verpakt in zakjes. Als ik dan het zakje open maakte om de quinoa in de pan te gieten, vlogen de korreltjes altijd alle kanten op en waren er uiteindelijk meer korreltjes uit de pan dan in de pan.
Met deze handige verpakking van Lola quinoa kan je de korreltjes makkelijk en gecontroleerd in de pan gieten. Scheelt weer vegen J

Tot zover de praktische voordelen van Lola Quinoa.

 

Quinoa heeft echter ook nog zeer veel gezondheids voordelen, waaronder;

  1. Rijk aan voedingsstoffen –  Quinoa werd al duizenden jaren geconsumeerd in Zuid-Amerika, hoewel het pas een paar jaar geleden trendy werd en de status van “superfood” bereikte. 
    De status van “superfood” was niet zomaar, quinoa is super rijk aan voedingstoffen, zoals magnesium, mangaan, fosfor, koper, ijzer, zink, kalium, vitamine B1,B2, B3, B6 en vitamin E. De Inca’s noemden het vroeger dan ook “de moeder van alle granen”. 
  2. Bevat de plantaardige bestanddelen Quercetine en Kaempferol –  Quinoa bevat een grote hoeveelheid aan Quercetine en Kaempferol, twee flavonoiden waarvan is aangetoond dat ze ontstekingsremmende, antivirale, antikanker en antidepressieve effecten hebben.
  3. Rijk aan vezels – Het gehalte aan oplosbare vezels is ongeveer 2,5 gram per kop. Er zijn talloze studies die aantonen dat oplosbare vezels een positief effect kunnen hebben op de bloedsuikerspiegel en het LDL-cholesterol kunnen verlagen. Verder houden ze de massa in de darm soepel en zorgen ze voor een goede doorstroom, wat de stoelgang bevordert. 
  4. Gluten vrij – Quinoa is een gluten vrije graan. 
    Een gluten-vrij dieet kan gezond zijn, mits het gebaseerd is op voedingsmiddelen die van nature gluten vrij zijn
  5. Zeer rijk aan eiwitten, met alle essentiële aminozuren - Eiwiten zijn gemaakt van aminozuren. Sommigen van hen worden "essentieel" genoemd omdat we ze niet zelf kunnen produceren en wij ze uit voeding moeten halen. Als een voedingsmiddel alle essentiële aminozuren bevat, wordt het als een "compleet" eiwit beschouwd. Het probleem is dat veel plantaardig voedsel een tekort heeft aan bepaalde essentiële aminozuren. Quinoa is hier echter een uitzondering op, omdat het alle essentiële aminozuren bevat. Om deze reden is het een uitstekende bron van eiwitten. Met 8 gram kwaliteitsproteïne per kop is quinoa een uitstekende plantaardige eiwitbron voor vegetariërs en veganisten.

Quinoa visburgers
Quinoa is niet alleen gezond, het is ook nog eens super lekker.  Ik zou dan ook graag het volgende recept met jullie delen.

Ingredienten:

-        1 kop quinoa
-        1 kleine ui
-        1 ei
-        1 blikje tonijn
-        Rasp van een halve courgette
-        Zout en peper naar smaak
-        Kokosolie

Bereidingswijze
Snijd de ui fijn. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een pan en bak de ui totdat ze mooi zacht en gaar zijn. 
Voeg de quinoa in de pan met ui. Giet kokend water tot dat de quinoa volledig bedekt is en laat het koken voor 10-12 minuten.
Terwijl de quinoa kookt, meng het ei, tonijn, geraspte courgette, zout en peper in een bak.
Voeg de gekookte quinoa toe aan de mengsel en vorm balletjes.
Verhit 2 eetlepels kokosolie in een koekepan en bak de visburgers goudbruin.

Eet smakelijk!!

Gezonde groet,

Yael

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan