Lola Quinoa – KIE-NO-AA

Lola Quinoa – KIE-NO-AA

 

 Nu las ik op het web dat bijna iedereen inmiddels wel weet dat je quinoa uitspreekt als kien-wah. Ik val onder de categorie ‘dat wist ik niet’. Sterker nog, ik weet niet beter dan dat je het uit zou moeten spreken als KIE-NO-AA, wat in mijn hoofd zoveel logischer klinkt. Ik heb dan ook gewoon besloten dat ik stug KIE-NO-AA blijf zeggen. Ik voel gewoon geen klik bij het uitspreken van ‘kien-wah’.

Waar ik wel een klik mee heb, is met de smaak. Quinoa heeft een licht nootachtige smaak en is daardoor uiterst geschikt om te gebruiken als ontbijt met bijvoorbeeld wat fruit en noten, of als lunch in een overheerlijke salade, of gewoon voor het vervangen van rijst, pasta of aardappelen. Zoals je al leest kan je met quinoa eigenlijk alle kanten op en eenmaal gekookt is het ook nog makkelijk in te vriezen. Toch moet je goed kijken welke quinoa je koopt. Ik heb hier nu de Lola Quinoa natureal thuis liggen, de volkoren variant. De volkoren quinoa heeft een volle aardse nootachtige smaak, waardoor ik hem minder lekker vind om te gebruiken als ontbijt. Ik zou zeggen probeer zelf een keer uit wat jij zelf het lekkerst vindt, zo is er ook nog guinoa ‘spelt’ en quinoa ‘noten en pitten’ te koop onder het merk Lola Quinoa.

 Wie is Lola Quinoa?

Lolo Quinoa is een merk van de Dutch Quinoa Group. Hun missie is om Nederland op een leuke en lekkere manier gezonder, duurzamer en bewuster te laten eten. Daarnaast willen ze de lokale productie stimuleren voor een betere toegankelijkheid van duurzame geteelde quinoa. Het fijne aan het merk Lola Quinoa vind ik, dat het een Nederlands product is en dat er zonder chemische bestrijdingsmiddelen wordt geteeld. De Dutch Quinoa Group beheert de hele keten zelf, van zaadjes tot eindeproduct, waardoor ze met veel aandacht ervoor kunnen zorgen dat wij ‘de klant’ alleen het beste van Hollandse bodem krijgen.  

 

 

 Maar wat is quinoa eigenlijk?

Het fijne aan de verpakkingen van Lola Quinoa is dat je doormiddel van het ‘door-kijk-luikje’ meteen kan zien wat quinoa is en wat je dus koopt. Zo zie je dat quinoa een klein geelbeige achtige korrel is, geen graan, maar een zaadje. Toch bereid je quinoa in de keuken alsof je granen klaar maakt.

 Waarom jij quinoa zou moeten eten?

Quinoa heeft een laag glycemische index, dit maakt quinoa geschikt voor mensen met en gevoelige bloedsuikerspiegel. Quinoa bevat maar liefst 15% uit eiwitten, wat quinoa weer erg geschikt maakt voor vegetariërs en veganisten. En als klap op de vuurpijl, quinoa is glutenvrij, wat quinoa geschikt maakt voor mensen met een gluten intolerantie (coeliakie).

 Ondanks deze voordelen van quinoa moet je echt van quinoa haar smaak en structuur houden. Ik hou van de smaak, maar de structuur vind ik echt vreselijk. Om een vergelijking te geven, ik houd ook niet van chocolade vlokken of spikkels op mijn softijs, de structuur vind ik vreselijk, dit terwijl ik de smaak wel lekker vind! Dillema’s.

Heb jij de Lola Quinoa producten al eens geprobeerd? Wanneer eet jij quinoa het liefst?

Lieve groetjes Manon

 

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan