Mayonaise en alioli

Mayonaise! (en Alioli)

Je gelooft het waarschijnlijk niet, maar de echte mayonaise wordt gemaakt met minimaal 70% olie. Als het minder olie bevat mag het geen mayonaise heten. Wat is er dan gezonder om hiervoor olijfolie te gebruiken? Precies...
Met veel olijfoliesoorten wordt de mayonaise echter helemaal niet lekker, want deze wordt dan te bitter en pikant. Maar met onze superzachte en niet bittere Empeltre krijg je dus wel een superlekkere mayonaise met heerlijke olijfoliesmaak! En wie zegt er dat mayonaise ongezond is? Met deze mayo kwak je bijna een geneesmiddel over je patat, zo gezond!

 

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

1 heel ei
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel citroensap
250ml olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze

  • In een maatbeker alle ingrediënten, behalve de olijflolie, samenvoegen en even met de staafmixer mengen.
  • Vervolgens tijdens het mengen de olijfolie in een heel dun straaltje toevoegen tot het geheel een dikke massa wordt. Dit duurt wel een tijdje want de olie moet echt heel langzaam geschonken worden.

Ter variatie kun je, na het maken van de mayonaise, nog wat knoflook mee mixen, om een heerlijke originele spaanse alioli ervan te maken.

Ok, ok, wij zijn zelf natuurlijk wel echte olijfolie freaks, en hebben altijd genoeg voor handen, dus als jij de olijfoliesmaak vindt domineren, of niet in één keer een halve fles wilt gebruiken, kun je een deel van de olijfolie vervangen door zonnebloemolie, welke een neutrale smaak heeft.

Mayonaise en Aliolo

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan