Moringa Olifeira

Moringa Oleifera

Moringa, oorspronkelijk afkomstig uit India, begint wereldwijd erkenning te krijgen als superfood vanwege de hoge concentratie voedingsstoffen. Moringa Oleifera is eetbaar in al zijn vormen, van fruit tot zaden, wortels en bladeren. Deze worden vooral verwerkt tot poeder zonder in te boeten op de hoge voedingswaarde en medicinle eigenschappen.
Moringa is een belangrijke bron van eiwitten, mineralen en vitaminen en het en wordt ingezet voor de bestrijding van ondervoeding in Afrika en India. De consumptie van Moringa wordt met name aanbevolen voor het evenwicht van de gezondheid. Dit superfood, zeer rijk aan voedingsstoffen, onderscheidt zich door zijn vele gezondheidsvoordelen; het is ook een uitstekend natuurgeneesmiddel dat in staat is om vele kwalen te behandelen en wordt al jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde. De Moringa boom staat ook bekend als de Levensboom of de Mirakelboom met zijn ongelooflijke en talrijke eigenschappen!

De plant

Moringa (Moringa Oleifera) is een kleine boom (maximaal 3m), groeit relatief snel, verliest zijn bladeren en is heel goed bestand tegen de droogte. Bijna alles van de Moringa-plant is eetbaar, van het fruit tot de zaden, de wortels en de bladeren.

Moringa​ powder

De bladeren van de Moringa Oleifera worden van de bomen geoogst en de dag zelf nog gesorteerd, gewassen en gedroogd. Vervolgens worden ze fijngemalen tot het Moringa poeder.

Suggesties

Moringa poeder is zeer aangenaam om te eten in smoothies of in fruit- of groentesappen. Moringa poeder gaat bijvoorbeeld goed samen met appelsap.
Moringa poeder kan op elk moment gebruikt worden om gerechten op smaak te brengen. Voor die extra gezonde toets bij salades, ontbijtgranen, yoghurts, smoothies,… Om alle waardevolle eigenschappen te behouden, het poeder niet koken. 

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan