Moringa tegen oververmoeidheid

Moringa tegen vermoeidheid

• VITAMINE E OF TOCOFEROL
Dagelijks hebben we 10 tot 15 mg vitamine E nodig. Vitamine E werkt als een krachtige antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten (wat een preventieve werking zou hebben op hart- en vaatziekten), organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel.  Vitamine E wordt opgeslagen in tal van weefsels in het lichaam en in de lever zijn er aanzienlijk veel reserves opgeslagen van deze vitamine.
• VITAMINE B2
Voor de energievoorziening van het lichaam hebben we dagelijks 1,5 mg vitamine B2 nodig. Vitamine B2 is essentieel voor de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten en helpt bij het vrijmaken van energie uit voedsel. Het beïnvloedt de gezondheid van de ogen, onze huid en ons immuunsysteem. Het zit in alle voedingsmiddelen. Het is een van de meest voorkomende vitaminen in de natuur.
• VITAMINE A OF RETINOL
Dagelijks hebben we 0,75 tot 0,90 mg vitamine A nodig. Vitamine A of retinol is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Het is een anti-vermoeidheid, anti-infectieuze vitamine.
• VITAMINE C
Dagelijks hebben we 110 mg Vitamine C nodig. Vitamine C is de bekendste vitamine. Vitamine C werkt als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel essentieel voor wondgenezing, de opname van ijzer en het in standhouden van de weerstand.
• KALIUM
Onze kaliumbehoefte bedraagt 3500 mg per dag. Kalium is een mineraal zout dat in elk van de lichaamscellen wordt gevonden. Het regelt de vochtbalans van het lichaam. Het is essentieel voor de goede werking van het zenuwstelsel en de spieren. Kalium is ook goed voor de hartslag en essentieel voor het goed functioneren van bloeddrukschommelingen.
• MAGNESIUM
Dagelijks hebben wij 360 mg tot 420 mg magnesium nodig. Magnesium is een mineraal dat onder andere nodig is voor de vorming van bot en spieren. Het helpt bij het reguleren van koolhydraten in het bloed, het heeft een preventieve werking op diabetes type 2 omdat het bepaalde hormonen zoals insuline activeert. Naast vitamine D en Calcium zal het ook inwerken op osteoporose.
• CALCIUM
Onze calciumbehoefte bedraagt 900 mg 1200 mg per dag. Calcium is een mineraal dat nodig is voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Calcium helpt tegen botontkalking op latere leeftijd en zorgt voor een goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen in het lichaam.E

Dit bericht is geplaatst in Blogposts op .

Opmerkingen

    There are no comments under this post.

Notitie opslaan